На сесії у Заболоттівській селищній раді

Заболоття сесіяВідбулася 35 сесія Заболоттівської селищної ради, у якій взяли участь радник голови облдержадміністрації Андрій Харлампович, голова районної ради Микола Макарук, заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Віталій Хвесик.

Депутати працювали над питаннями, що стосувалися внесення змін до селищного бюджету 2015 року, добровільного об’єднання територіальних громад з центром в селищі Заболоття, затвердження плану детального планування вулиці Сагайдачного, розглянули розпорядження селищного голови, які були видані в міжсесійний період, та ряд земельних питань.

На сесії виступили Микола Макарук та Андрій Харлампович, який повідомив, що згідно з перспективним планом формування спроможних територіальних громад було визначено три потенційні територіальні громади з центрами в смт Ратне, смт Заболоття та с. Самари. Зокрема, до складу Заболоттівської територіальної громади мають увійти Заболоттівська селищна рада, Гутянська, Турська, Заліська та Здомишельська сільські ради. Андрій Адамович запропонував депутатам розглянути можливість об’єднання довколишніх сільських рад.

З приводу цього питання виступив запрошений на засідання сесії Заліський сільський голова Віктор Корецький.

Віктор Кирилович повідомив, що під час обговорення на сході селян жителі Заліської сільської ради виявили бажання приєднатися до Заболоття. Адже після здійснення фінансових розрахунків виявилось, що самостійне існування Заліської територіальної громади неможливе.

Депутати активно включились в обговорення реформи, цікавили їх питання функціонування правоохоронних органів, забезпечення громадського порядку на території об’єднаної громади, наявність адмінприміщень для  організацій та установ, які перейдуть у підпорядкування громаді, та інше.

Найбільшою проблемою на сьогодні є виникнення пожеж, що спричинені високою температурою та нерідко спалюванням сухої трави і стерні жителями. Внаслідок цих факторів вже відбулось займання частини сільськогосподарських угідь, що відведенні під пасовища. Тому депутати селищної ради першочергово вирішили кошти у розмірі 3 тис. грн. спрямувати для запобігання та локалізації пожеж та підтримали пропозицію щодо організації збору коштів з населення.

Віта ШЕВЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>