На сесії у Гірниках

У роботі сесії Гірниківської сільської ради взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Світлана Юзепчук та начальник управління фінансів Людмила Ковч. На сесії депутати заслухали звіт про виконання бюджету за 2015 рік і роботу по його виконанню визнали задовільною. Далі  внесли зміни до сільського бюджету на 2016 рік, затвердили місцеві ставки податків на майно, надали дозвіл на виготовлення містобудівного розрахунку на проведення реконструкції котельні в Гірниках під пожежне депо та на проведення реконструкції приміщення магазину змішаних товарів у с. Сільце під сільський клуб.

Потому було розглянуто заяви громадян, які цього разу всі стосувалися земельних питань.

Гірниківський сільський голова Володимир Мерчук проінформував присутніх про перспективу участі в Програмі територіального співробітництва Білорусь-Україна. Говорили і про утримання місцевої пожежної охорони та проблемні питання вуличного освітлення.

Особливу увагу звернули й на стан дороги Гірники-Броди, яка перебуває в поганому стані та потребує серйозного ремонту. У сільської ради на її ремонт не вистачає коштів, навіть за умови співфінансування, тому питання будуть вирішувати також і через представників громади в районній раді.

Впродовж засідання сесії консультації з фінансових питань депутатам надавала Людмила Ковч.

На завершення Світлана Юзепчук відмітила, що в рамках процесу децентралізації органам місцевого самоврядування буде надаватися все більше повноважень. Вона з розумінням зауважила, що в період впровадження територіальної реформи працювати важко. Проте працювати в цей період потрібно з подвійною силою, адже саме від правильних рішень та наполегливості залежить і добробут людей.

Андрій Ященко

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>