НА РАТНІВЩИНІ РЕЗЕРВІСТІВ ПРИЗВАЛИ НА НАВЧАЛЬНІ ЗБОРИ

На Ратнівщині резервістів

38 резервістів із Ратнівщини поїхали на навчальні збори 29 серпня від Ратнівського районного військового комісаріату. Військовослужбовці зустрінуться зі своїми бойовими товаришами, вдосконалять військові навички, опанують нові спеціальності, практично виконають стрільби з бойової зброї, а також дізнаються про все те нове, що впроваджується в озброєнні української армії.

— Сьогодні у нас відправка команди оперативного резерву другої черги на навчальні збори, які відбуватимуться в період з 29 серпня по 27 вересня на базі Володимир-Волинського військового з’єднання, — розповів заступник військового комісара, начальник мобілізаційного відділення майор Андрій Корецький. – У з’єднанні прибулих хлопців розподілять та екіпірують, забезпечать усім необхідним та оформлять документи на отримання зарплатні. А вже в навчальних центрах, яких на території України чимало, це може бути в Десні, Старичах, Дівичках, Полтаві тощо, будуть проводити навчання військовозобов’язаних. Нагадають їм основи фахової підготовки, а також досвідчені інструктори передадуть свій досвід у виконанні бойових завдань за призначенням.

Після цього на Рівненському полігоні для них буде проведена програма бойового злагодження, яка включає у себе заняття з вогневої, тактичної підготовки, засобів ураження. Серед військовозобов’язаних з Ратнівського району вдосконалювати власні фахові навички будуть учасники АТО – молодші сержанти Руслан Головій, Павло Нефедюк, старший солдат Андрій Троцюк, солдати Микола Яскич, Василь Каць, Сергій Михальчук, Олександр Фіщук. Не стали осторонь працівники організацій «Волиньліс-пром», Ратнівське ЛМГ, СТК ТСОУ, «Волиньобленерго», ВУЖКГ, СТОВ «Ратнівський аграрій», долучилися й тимчасово безробітні району. Виявили бажання брати участь у навчальних зборах депутат районної ради, колишній голова районної ради Микола Макарук, директор історичного музею с. Кортеліси Микола Михалевич, які мають офіцерські звання капітана. Також, незважаючи на те, що розпочинається навчальний рік, — вчитель правознавства НВК с. Замшани Максим Бірук, вчитель захисту Вітчизни і фізкультури Богдан Тарасюк та сторож Валерій Концевич з НВК с. Самари. Хочу відзначити свідомих братів Богдана та Олега Левчуків із Видраниці, а також за активність Видраницького старосту Василя Лахтюка. Натомість проігнорували звернення від районного військового комісаріату військовослужбовці села Заброди. Матимуть змогу під час навчання постріляти та відчути запах пороху хлопці, які не проходили свого часу строкової служби.

За участь у навчаннях резервістам передбачене грошове забезпечення. Тим, які на даний час працюють, зберігається середньомісячна заробітна плата, тим, хто не працює, – нарахують середньомісячну зарплату за дні навчання. Резервісти також отримають добові. На військових зборах перебуватиме протягом місяця і водій РВК «Ратнівщина» Олександр Арсенюк.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>