На Ратнівщині поменшало підприємців

У січні нинішнього року на Ратнівщині офіційно припинили свою діяльність 142 фізичних особи-підприємці, тоді як протягом всього минулого року – 240. За інформацією державного реєстратора сектору з питань державної реєстрації райдержадміністрації Олени Левчук, більшість із них не вела абсолютно ніякої діяльності, а ті, хто здійснював підприємницьку діяльність, займалися, в основному, торгівельною справою.

За інформацією Івана Данилюка – заступника начальника, начальника Ратнівського відділу Ковельської ОДПІ, згідно із законодавством, з 1 січня 2017 року фізичні особи-підприємці, які на загальній системі оподаткування, мають додаткові щомісячні витрати, зобов'язані сплачувати єдиний соціальний внесок, який становить 704 гривні на місяць, підприємці першої групи — 352 гривні на місяць. Єдиний соціальний внесок доведеться сплачувати навіть фізичним особам-підприємцям з нульовим доходом, які перебувають на загальній системі оподаткування.

В цілому по Україні у січні 2017 року «закрилося» більше 129 тисяч приватних підприємців. З них 112 тисяч не вели підприєм-ницької діяльності і не платили податки до Пенсійного фонду. А саме запровадження нових податків призвело до масового за-криття малих підприємств.

На Ратнівщині станом на перше січня 2017 року було зареєстровано 1234 фізичних особи-підприємці, з яких більшість у Ратному. У січні їх чисельність зменшилась, але одні закриваються, інші – відкривають свою підприємницьку діяльність. У січні зареєструвалось 22 нових підприємці, які також, в основному, працюють у сфері торгівлі.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Один відгук на «На Ратнівщині поменшало підприємців»

  1. Oleg коментує:

    Зажили по новому,в шоколаді.Дякуєм Пьотр Алєксєєвіч!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>