На кордоні з Білоруссю був тимчасово обмежений рух через витік хімікалій з автоцистерни

Вночі 15 липня майже серед ночі стався прикрий випадок на кордоні України з Білоруссю, через що був обмежений рух автотранспорту на пунктах пропуску «Доманове» та «Мокрани», відновлено ж його о 12 годині наступного дня.

За неофіційними даними, між пунктами пропуску України та Білорусі розгерметизувалася фура з отруйними речовинами, на місці пригоди працювали підрозділи Міністерства з надзвичайних ситуацій Білорусі, оскільки сталася подія все-таки на території Білорусі.

А ось що пишуть засоби масової інформації Білорусі:

«Пункт пропуску «Мокрани» на українсько-білоруському кордоні закривали через хімічне забруднення.

Як повідомляється, причиною припинення роботи пункту пропуску «Мокрани» був витік трихлоретилену, який відбувся 15 липня 2016 року. Речовина перевозилася в цистерні автопоїзда, який їхав з України.

«У зв’язку з хімічним забрудненням пункт пропуску «Мокрани» був закритий до усунення забруднення. Роботи з ліквідації витоку виконували підрозділи МНС», – йдеться в повідомленні.

На даний момент усунено витік і пункт пропуску знову працює. В результаті надзвичайної події ніхто не постраждав».

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>