На Іллю у Млиновому святкували престольний празник та День села 

На Іллю На іллю1У Млиновому декілька років тому побудували храм і ви-святили його в честь пророка Іллі.  Саме цього дня тут святкують й іменини села.

Святкове богослужіння відбулося прямо на вулиці, перед входом у Божий храм, аби людям легше дихалось у такий жаркий день. На престольний празник до млинівчан приїхав владика Володимир-Волинської та Ковельської єпархії митрополит Володимир та ще двадцять священиків інших парафій. І людей зійшлося багато — місцевих та з навколишніх сіл. Владику Володимира зу-стрічали квітами, хлібом-сіллю, а діти — віршованим вітанням. А вже на завершення служби владика за заслуги перед Церквою вручив церковні нагороди:  благодійнику Віктору Штику та матушці Марії – єпархіальні медалі, старості Степану Штику – орден Георгія Побідоносця. Були удостоєні відзнак і священики: отця Іоанна, настоятеля Млинівського храму, возведено у сан протоієрея, а протоієрей Юрій, священик Самарівського храму, — нагороджений хрестом із прикрасами.

У післяобідню пору біля  сільського клубу відбулося святкове дійство. Односельчан вітали зі святом сільський голова Анатолій Оніщук, депутат районної ради Володимир Ярмошук, який передав  від районної організації ВО «Батьківщина» інгалятор для місцевого ФАПу, та представник народного депутата України Степана Івахіва Руслана Шум, яка привезла млинівчанам від нардепа гарні подарунки: концерт народного колективу «Награш» з Ковеля, який дарував українські народні пісні і красу мелодій народних музичних інструментів, та цінні призи для розіграшу лотереї: мікрохвильову піч, соковитискач, фен, дві праски та два настінних годинники.  А всього було розповсюджено 120 лотерей, і всі вони були виграшними.

Піснею «Материнська любов» привітав своїх земляків Богдан Коханюк – випускник Львівської консерваторії, а піснею «Я України син» — гість Іван Юхимчук з районного будинку культури.

Працювала і виставка народних умільців, яку організувала сільський бібліотекар Тетяна Літвін. Були представлені плетені вироби з газети,  вишиті і намальовані ікони, картини, рушники та доріжки, зроблені руками Наталії Корнелюк, Софії Костюк та Марії Костюк, Галини Ярмошук, Ірини Климук та Галини Гулін.

Для дітей працювали батути та інші атракціони. Працювала і торгівля. А закінчилось свято дискотекою.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>