Мітинг-реквієм «Незламний дух нескореної нації»

Мітинг реквіємПам'ятають і шанують свою історію жителі села Видраниця, щороку вшановуючи пам'ять загиблих у Другій Світовій війні та дякуючи ветеранам, які ще живуть серед нас, а також сучасним героям — учасникам АТО на сході України.

Цього року, 8 травня, у День пам'яті та примирення, видраничани провели мітинг-реквієм «Незламний дух нескореної нації» у сільському парку біля обеліска Слави, де настоятель місцевого храму отець Петро відслужив панахиду за загиблими воїнами.

На мітинг були запрошені ветерани війни, вдови, інваліди, учасники бойових дій та учасники АТО.

Зі словами вдячності до присутніх звертались сільський голова, учасник АТО Василь Лахтюк, голова ради ветеранів села Адам Заліпа, учениця 10-го класу Олександра Ганіч.

Зі сльозами на очах всі присутні вслухались в журливу мелодію пісень про печаль у очах дідуся-фронтовика, про вдячність простому солдату за змогу кохати і жити, про Україну, за яку поклали життя герої в далекі роки і теперішні наші сучасники, у виконанні Галини Аврамук та Сергія Левонюка. Вірш «Війна залишила свій слід» зворушливо прочитала учениця 10-го класу Ірина Ганіч.

Кращі учні школи поклали корзини квітів до обеліска Слави та на могилу Невідомим солдатам. Ветеранам вручили подарунки від виконкому сільської ради, а діти вручили квіти присутнім учасникам  бойових дій та учасникам АТО.

Валентина Полінчук

с. Видраниця

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>