МІТИНГ-РЕКВІЄМ У ГІРНИКАХ

у гірниках6 травня, у день пам’яті великомученика Георгія Побідоносця, у селі Гірники після закінчення святкових Богослужінь відбувся мітинг-реквієм, присвячений 71-й річниці Перемоги у Другій світовій війні. Захід відбувся з ініціативи сільської ради. Для покладання квітів і вшанування пам’яті прибули сільський голова Володимир Мерчук, депутат районної ради Віталій Бірук, настоятелі храмів с. Сільце протоієрей Віталій Цумик, с. Броди протоієрей Володимир Омельчук та с. Гірники і благочинний Гірниківської округи протоієрей Іоанн Хіночик. На мітингу були присутні учні та вчителі навчально-виховного комплексу с. Гірники, громада сіл.

З вітальними словами виступили Володимир Мерчук, Віталій Бірук та Іоанн Хіночик. Священики відслужили заупокійну панахиду за тими, хто поліг на полі бою. До Пам’ятника поклали букети і корзини квітів. Ветеранам, солдатським вдовам та усім, хто постраждав у роки війни, а таких у сільській раді проживає 36 осіб, вручили подарункові набори, вартістю 150 грн. кожен. Особливо теплі слова лунали для ветеранів, яких залишилося тільки два. Це Микола Федорович Ковальчук із Гірник та Іван Йосипович Мороз із Сільця, який, на жаль, не зміг взяти участь у заході, так як саме тоді у нього померла дружина.

У післяобідню пору у будинку культури відбувся невеликий концерт, присвячений Дню Перемоги, який організували працівники клубних установ сіл Гірники, Сільце та Броди із залученням аматорів сцени сільської ради.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>