МІТИНГ ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ У ЗАБОЛОТТІ

день памяті Україна  відзначила День пам'яті та примирення і 71-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Пам'ять про полеглих та вшанування тих, хто вижив у горнилі найстрашнішої війни, вшанували і в нашому селищі. Мітинг, присвячений 71-й річниці перемоги над нацизмом у Європі, відбувся напередодні 9 травня біля обеліска Слави, до якого під тужливу мелодію пісні «Степом, степом…» було покладено гірлянду, вінки та квіти. Урочистий мітинг  розпочали Гімном України у виконанні духового оркестру.

У цей день ми схиляємо голови перед подвигом  усіх,  хто віддав життя за нас, аби наші діти жили в мирі на вільній землі. Пам'ять про них всі присутні вшанували хвилиною мовчання. Зі словами вдячності ветеранам та привітаннями з нагоди 71-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні до односельців звернувся селищний голова Василь Головій, який нагадав присутнім, що кожен сьомий загиблий у цій війні був українцем, а наш народ пережив найстрашніші трагедії у світовій історії, але лишився жити на рідній землі та відновив на ній свою державу.

День Перемоги  — одне з найвеличніших та найшанованіших, воістину всенародне свято, це — символ героїзму, самовідданої любові до рідної землі, світлої, вікопомної пам'яті про мільйони загиблих і нескореної сили духу захисників України. Про це говорили запрошені до виступів — голова районної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Філіпчук, депутат районної ради Віталій Бірук, лейтенант відділу прикордонної служби Максим Рудницький, вчитель загальноосвітньої школи Ольга Головій, учні та вихованці молодшої групи НВК «ЗОШ  І-ІІІ ступеня-дитячий садок».

У день, який є символом величі духу та мужності українського народу, згадували і сучасних героїв, які, не шкодуючи свого життя, відстоюють для нас мир та незалежність на Сході нашої країни. Всім героям — і сивочолим ветеранам Великої Вітчизняної війни, і зовсім юним, які брали участь у бойових діях у зоні проведення АТО, були присвячені патріотичні пісні, які проникливо, з щемом у серці виконали місцеві учасники художньої самодіяльності.

9 травня 1945 року людство завоювало мир. Можливість мирно співіснувати і вирішувати свої суперечки — це те надбання, яке ми завжди цінуємо. Для України ця подія має особливе значення, тому що ми знову захищаємо свою рідну державу і у нас завжди є прагнення до миру і спокою, свободи й добробуту. Нехай ці свята у час пробудженої природи зігріють нас травневим теплом та нададуть сил і натхнення та якнайшвидшої Перемоги незалежної України в наш час!

Валентина Глущук

смт Заболоття

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>