Мамо, тобі низесенько вклонюсь…

жінкиЛюбов і шану нашу, і квіти прийми!

З нагоди Міжнародного жіночого дня у Ратному вшанували багатодітних матерів, які народили і виховали п’ятеро та більше дітей і яким присвоєно звання «Мати-героїня». А таких мам у селищі більше півсотні. Серед них найбагатша на діток мама Олена Аврамук, яка народила і виховала дев’ятеро синів та дочок, вісімдесятидев’ятирічна Лідія Свиридюк – семеро дітей, Марія Матвійчук, Людмила Ка-лінчик, Надія Свиридюк, Валентина Румовська, Тетяна Антонюк – по шестеро дітей, всі інші мами-героїні народили і виховали по п’ятеро дітей. Наймолодша серед матерів-героїнь сорокачотирирічна Віра Королік, найстарша — дев’яносторічна Євгенія Глушко, матері п’яти дітей.

Ті, хто відгукнувся на запрошення  Ратнівської селищної ради і прийшов на свято, не пожалкував, бо видалось воно на славу.  Запрошені були і  жінки-керівники підприємств, установ та організацій селища. Зібралися вони у затишному кафе «Версаль». Для них  святково накриті столи з урахуванням того, що піст, і пісні, які виконали культпрацівники, вірші і квіти, а головне — гарні, щирі, теплі слова вдячності за материнський подвиг, за синів і дочок, за вічну материнську любов і турботу про дітей своїх, внуків і правнуків. Свято було багатим на щирі посмішки і радість, на жіночу красу і гарний настрій.

Насамперед привітали жінок ведучі Галина Приймачук та  Сергій Репета – секретар та  землевпорядник селищної ради, які надали слово селищному голові Володимиру Кулику.

— Свято 8 Березня – це найкраще весняне свято, — звернувся він до присутніх. — І вже традиційно склалося, що ми всі, чоло-віки, в цей день вшановуємо жінку, жінку-матір, жінку-трудівницю, жінку-керівника, доньку, кохану, подругу.  Шана вам і повага, шановні матері-героїні, шановні керівники, жінки, від нас чоловіків, від органів місцевого самоврядування, і низький доземний уклін вам!

Володимир Миколайович висловив гордість тим, що Ратне перетнуло десятитисячний рубіж по населенню, що народжуються дітки і покращується демографія селища. А для дітей цьогоріч буде продовжено будівництво нового дитсадка, «коробку» якого звели ще минулого року.  Побажав всім жінкам  міцного здоров’я, сімейного благополуччя, миру у державі, у родинах і у душах.

Всіх жінок, присутніх на святі, а в їхній особі всіх жінок району щирими, теплими словами вітали Володимир Колотюк -  заступник головного лікаря центральної районної лікарні, Володимир Сарапін – підприємець, депутат селищної ради, Тетяна Залуська – начальник управління держказначейства,  Світлана Юзепчук – керівник апарату райдержадміністрації, Віра Чернуха – керуюча справами районної ради, Галина Кузнецова – знаний в районі санепідемпрацівник, Ірина Костючик — директор центру  соціальних служб для сім’ї, дітей, і молоді, Лідія Михалевич – начальник відділення Пенсійного фонду у Ратнівському районі, Людмила Ковч — начальник управління фінансів райдержадміністрації, Марія Костарєва, Ганна Мажула – голови районної та селищної ветеранських організацій, Олена Горнік – начальник відділу культури, Віра Сидорук – директор централізованої бібліотечної системи, Тетяна Панасюк – директор районного будинку культури, Наталія Панасюк — завідуюча дитячою бібліотекою, Марія Дейнека — голова Ратнівського споживчого товариства та інші. Вони з любов’ю вітали мам, для них читали вірші і співали, бажали їм, щоб завжди в  душах цвіла весна, великого жіночого щастя, щоб здоровою родина була, щоб діти приносили радість і щоб літа були довгими та щасливими, здоров’я, добра та миру.

А від  імені матерів-героїнь вітали всіх матерів і дякували за гарне свято, за те, що не забувають про них, всьому колективу селищної ради Ольга Лук’янюк та Олена Москаленко.

Всім жінкам, які були на святі, Володимир Кулик, Володимир Колотюк, Володимир Сарапін та Сергій Репета вручили квіти.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>