МАЙЖЕ ДВА ГЕКТАРИ ЛІСУ ПОСАДИЛИ УЧНІ

майжеНещодавно на території Самари-Оріхівської сільської ради, поблизу урочища «Джерело» 13 учнів 8-го та 10-го класів НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня — дитячий садок» с. Самари- Оріхові разом із наставником Петром Самарчуком, депутатом районної ради, учасником АТО Віталієм Тарасюком, депутатом сільської ради Анатолієм Бєлашем, працівниками Гірницького лісництва та односельчанами посадили саджанці сосни на площі 1,7 гектара та повісили шпаківні.

Акцію із насадження лісопосадки організовують тут щовесни, її активно підтримують і школярі, і їхні батьки, і дирекція школи. Тісна співпраця між лісівниками та директором НВК Євдокією Халамай уже стала доброю традицією. Тож і цьогоріч з ініціативи лісничого Гірницького лісництва ДП «Ратнівське ЛМГ» Івана Михалевича та майстра лісу Юрія Шнайдера організували корисну справу.

Діти довідалися чимало корисної інформації про догляд за лісовими культурами. А коли посадили усі сосни і почепили всі шпаківні, за те, що добре працювали, працівники лісу організували для них справжній весняний пікнік — пригощали традиційною картоплею «по-самарівськи» (із сушеною рибою та ковбасою), липовим чаєм та солодощами.

Лісівники дякували усім помічникам за допомогу, а особливо дітям, їхнім батькам і вчителям, які дозволили їм попрацювати на благо лісу та його жителів.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>