Лісівники запрошують у зони відпочинку

ВолесецьПрацівники ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» докладають чимало зусиль по облаштуваню місць для культурного від-починку ратнівчан та їхніх гостей, аби перебування відвідувачів зелених угідь було цивілізованим й залишало від спілкування з природою тільки гарні враження. На узбіччях автомобільних доріг створюють зони рекреаційного відпочинку. У лісових масивах вже облаштували 28 малих та два великих рекреаційні пункти.

У зоні відпочинку «Волесець», що на узбіччі дороги Ратне-Заболоття, ми побували напередодні. Чого тільки не витворили тут вмілі руки лісів-ників, а, зокрема, столярів Василя Головія та Юрія Свір-жевського. Потрапляєш під покрив вікових сосен, в якому цілий архітектурний комплекс. Тут є і відведене місце для стоянки автомобілів. Можна лише дивуватися альтанкам із лавками й столами, облаштованими місцями для вогнищ та утилізації сміття. Добре продумана й санітарна зона, встановили туалет, заготовили дрова. Вражає розмаїття цікавого декору та цілий комплекс для розваг дітей з гойдалкою, пісочницею, гіркою для спуску, майданчиком для ігор. Словом, тут створені усі зручності для відпочинку — як індивідуального, так і у колі сім’ї та з великою компанією. А інформаційні стенди на природоохоронну тематику ненав’язливо розповідають про правила поведінки у лісі та багате розмаїття природи нашого краю. Це місце завжди людне, користується популярністю, облюбували його й білоруси, які часто навідуються на ринок у селище Заболоття.

Одне задоволення відпочити у гарно облаштованому місці, де є всі умови, щоб і підкріпитись, і провести дозвілля. Перебування у цих зонах безкоштовне, адже вони створені також з просвітницькою метою, спрямованою на захист та охорону лісу. Усі зони відпочинку розташовані неподалік автомобільних трас саме для того, щоб відпочивальники не йшли у лісові хащі, не смітили там, не спричиняли пожежі. Крім того, у глибині лісу рекреаційні пункти не кожен зможе й знайти.

— Наші працівники роблять усе можливе для того, щоб громадяни відпочивали у місцях покращеного типу, де передбачені всі зручності, — розповідає лісничий Заболоттівського лісництва Дмитро Новік. — Пробили свердловину, вода дуже смачна й хороша. Навіть приїздять ратнівчани і набирають її у тари для власних потреб.

— До речі, зони відпочинку лісгосп облаштовує виключно за власні кошти, — додає головний лісничий ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» Вячеслав Дейнека, — і хоч це дороге задоволення, на рекреаційну зону відпочинку «Волесець» витратили близько 60 тис. гривень, про комфортний відпочинок громадян дбатимемо й надалі. А ще попросимо, щоб цінували створене та користувалися на здоров’я! Любіть природу, поважайте працю лісівників.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>