Куди піти? (Епопея про об’єднання)

Читаєш статтю «Ратнівській об’єднаній територіальній громаді бути» і дивуєшся, що ж це за такий край — Краска? Велике промислове місто чи знаменитий культурний центр? Усі навколишні села мріють об’єднатися з Ратним, а Краска ніяк не може вирішити, куди податися, — до Ратного чи до Заболоття. Навіть депутат ра-йонної ради Микола Горбачук «вболіває» за долю села і «добре обізнаний» із думками і настроями жителів. Але звідки? І де взялися 112 підписів за об’єднання із Заболоттям (тут не лише ті, що і в очі не бачили цього списка, а навіть не жителі села)? А скільки мешканців у населеному пункті перебуває у даний момент? Хоч назбирається таке число? До речі, кого не запитай, усі — до Ратного. Є, правда, групка людей, які «мутять воду» (переважно люди пенсійного віку). Чому ж їм припало до душі саме Заболоття? А тут є «власний аргумент» — безкоштовний проїзд поїздом для пенсіонерів.

Шановний пане Іване Яковичу! (ініціатор збору підписів)

Ви уже добрий десяток років знаходитесь на заслуженому відпочинку. Тож і відпочивайте на здоров’я. Ні ваших дітей, ні внуків навіть у районі немає (вони, в більшості, жителі сусідньої держави). Тож хіба болить власна душа за те, що молодь хоче знайти роботу, мати сполучення з райцентром, навчати дітей, мати медичне обслуговування на високому рівні!? І взагалі — йти вперед, розвиватися. Правда, в селі уже подбали і про освітлення, але не центральної вулиці, як заплановано, а ще й прилеглих до неї, саме там, де живуть «збирачі підписів». Чи не деякі депутати районної ради подбали про це?

Шановні односельчани! Схаменіться! Живіть своїм розумом, думайте власною головою. І нехай епопея з приєднанням закінчиться. Наше майбутнє – з Ратним!

Валентина КАЦ, Галина СОБОТОВИЧ, Катерина КОРЕЦЬКА, Людмила ОЛІФЕРУК, Людмила КИСІЛЬ,

жителі села Краска

Відгуки (2) на «Куди піти? (Епопея про об’єднання)»

  1. Oleg коментує:

    Як я розумію авторам цієї статті надоїло їздити по довідки в Здомишель і вони вирішили їздити в Ратне.В аптеку,лікарню теж комфортніше їздити за 30км,за 30 гривень.Читаєш статтю «Ратнівській територіальній громаді бути» і диву даєшся,що це за такий край Ратне? Велике промислове місто чи культурний,освітній центр? На рахунок "молодь хоче знайти роботу " взагалі анекдот,так як молоді ратнівчани як і молоді люди Краськи шукають роботу в Польщі,РФ,Білорусі.

  2. Oleg коментує:

    Авторам статті хочеться нагадати,що в часи Російської Імперії Краска входила в Заболоттівську волость,а оспіване ними Ратне в Гірницьку.В часи Польщі Краска разом із Залісами,Гутою,Туром,Жиричами,Здомишлем були в складі Заболоттівської гміни,а в післявоєнні часи в Заболоттівському районі. Ненависні авторам пенсіонери на відміну від сучасних чиновників зберігли історичну пам'ять і морально та фізично їм ближче Заболоття чим Ратне.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>