ІВАН КОРСАК ОТРИМАВ НАГОРОДУ ВІД ПАТРІАРХА ФІЛАРЕТА

іван корсак2Святійший Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет нагородив орденом святих Кирила і Мефодія відомого письменника, нашого земляка, уродженця Заболоття Івана Корсака. Іван Феодосійович – талановитий редактор, прозаїк, публіцист, член Спілки письменників України, заслужений журналіст України, лауреат багатьох премій у галузях культури, літератури і журналістики, серед яких Почесна грамота Кабінету Міністрів України, ордени святого Юрія Переможця та Архистратига Михаїла. Першою школою газетярства Івана Феодосійовича стала ратнівська ра-йонна газета, яка тоді ще мала назву «Червоний прапор». Він активно співпрацював з відомими всеукраїнськими виданнями, українським радіо і телебаченням, був причетний до суспільно-по-літичних процесів, що наближали народження незалежної України.

Орден святих Кирила і Мефодія — це висока оцінка внеску письменника в національне і духовне відродження України. Іван Корсак — беззаперечний лідер у жанрі історичного роману, який особливо актуальний сьогодні, коли у важкій війні Україна намагається відстояти свою незалежність. «Таємниця святого Арсенія», «Тиха правда Модеста Левицького», «Діти Яфета», «Отаман Чайка», «Немиричів ключ», «Борозна у чужому полі», «Вибух у пустелі», «Перстень Ганни Барвінок», «Запізніле кохання Миклухо-Маклая», «На розстанях долі»... — це тільки частина з його романічного доробку.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>