І 29 ЛЮТОГО НАРОДЖУЮТЬСЯ ДІТИ…

2016 рік – високосний. У зв’язку з одним додатковим днем – 29 лютого – побутує чимало міфів, забобонів і народних вірувань. Але матінка-природа не вибирає, в який день буде зручно чи незручно з’явитися на світ немовлятам. Особливість цих дітей у тому, що вони справжній день народження святкуватимуть лише один раз на чотири роки, інші три – або 28 лютого, або 1 березня.

Виявилося, що протягом доби 28 лютого у пологовому відділенні центральної районної лікарні на світ з’явилося четверо немовлят. Останнім із них був хлопчик, який народився у мами Валентини Павлівни Жук із Велимча о 22.55 год. Він – справжній козачок – 3710 кг. Пологи приймала лікар акушер-гінеколог Ілона Ярема.

А 29 лютого о 7.25 год. побільшало на одного жителя с. Жиричі – Марія Василівна Коваль народила хлопчика вагою 3320 кг. Допомагали дитині з’явитися на світ лікар Ілона Ярема та акушерка Валентина Зубок.

Другі пологи 29 лютого завершилися за 20 хвилин до 1 березня. Анатолій Омелянчук проводив кесарський розтин Юлії Іванівні Мамчур, після успішного завершення якого на світ з’явилася нова жителька с. Язавні із вагою 4350 кг. Тож щасливі батьки стояли на роздоріжжі, якою датою зареєструвати народження донечки. Врешті вирішили, що день народження дівчинки святкуватимуть уже першого березня.

Завідувач акушерсько-гінекологічного відділення Анатолій Омелянчук розповідає, що трапляються різні випадки. Буває, що батьки просять зареєструвати народження 28 лютого або 1 березня, а деякі навпаки – вважають, що реєструвати дитину потрібно тим числом, коли вона народилася. А дата 29 лютого тільки додасть оригінальності.

Наступний високосний рік буде аж у 2020 році, а до тих пір особливими дітьми будуть хлопчик із Жирич та дівчинка з Язавнів, яка, хоч і відзначатиме свято народження 1 березня, все ж таки народилася 29 лютого.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>