Громадські обговорення по питанню децентралізації тривають

Створення Заболоттівської об’єднаної територіальної громади перебуває в активній фазі. Так, пройшли громадські слухання в селах Тур, Заліси, Гута та селищі Заболоття. Участь в громадських обговореннях взяв перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук.

Представникам громад були представлені підготовлені спільною робочою групою проекти рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад, які містять план організаційних заходів, що стосується соціально-економічного розвитку Заболоттівської об’єднаної територіальної громади.

Після довгого та емоційного обговорення проекти рішень по об’єднанню громади в усіх населених пунктах більшістю голосів були схвалені.

2 серпня у Турі та Залісах відбулися сесії сільських рад, на яких одноголосно затвердили проекти рішень про добровільне об’єднання територіальних громад. У Залісах сільський голова Віктор Корецький запропонував виголосити йому недовіру, але його пропозицію депутати не підтримали.

У Гуті сесія відбулася 3 серпня. Рішення про об’єднання територіальних громад затвердило 9 із десяти присутніх депутатів, 1 утримався.

У Заболотті запланована на 3 серпня сесія селищної ради не відбулася, оскільки депутати не з’явилися на засідання, і її перенесли на понеділок, 8 серпня.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>