ХРАМОВЕ СВЯТО І ДЕНЬ СЕЛА ВІДЗНАЧИЛИ У ЩЕДРОГОРІ

Ще з 1990 року у Щедрогорі у день святої праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці, відзначають день села.

Саме тоді, у період демократизації суспільства і становлення незалежності, тут зареєстрували православну громаду і невдовзі звели храм на честь успіння праведної Анни. А так як церква і до сьогодні одна на чотири населених пункти – Щедрогір, Окачеве, Залюття і Підгір’я, то й день села відзначають усі однією громадою.

Цьогоріч розділити радість свята з настоятелем протоієреєм Сергієм Шамайлом та прихожанами храму прибуло 11 священиків з інших парафій. Чимало було гостей із сусідніх сіл.

Після обіду у сільському клубі відбулися урочистості. Сердечно вітала односельчан зі святом виконуюча обов’язки старости Раїса Панасюк. Із щирими словами вітань до щедрогірців звернувся Забродівський сільський голова Микола Калачук. Він вручив подарунки сім’ї Ніни та Романа Бляшиків, які виховують шість донечок та одного синочка, наймолодшій сім’ї Івана та Ніни Дуди, які стали на рушничок щастя 6 серпня, та наймолодшому жителю Денису Ковчу із Підгір’я, який народився 25 липня.

Сердечно вітав, зичив усіляких гараздів жителям громади помічник народного депутата України Степана Івахіва Павло Самолюк. Він також зачитав вітальну телеграму від Степана Петровича, у якій народний депутат висловив шану і повагу щедрогірцям за їхню нелегку працю на землі, подякував старшому поколінню за життєву мудрість і неоціненний досвід, який вони передають наступним поколінням, та побажав, щоб і в ці нелегкі часи щедрогірські села процвітали, щоб дзвеніла пісня, гули весілля та були новосілля. Павло Самолюк також вручив подарунки – акумуляторні ліхтарі, які завжди пригодяться на господарстві, на риболовлі чи полюванні, — від благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» учасникам АТО із Щедрогірської громади Сергію Панасюку, Івану Савчуку, Олександру Денисюку, Роману Семенюку, Олександру Ковчу, Василю Ратнюку, Ігорю Середюку.

Після цього на сцену вийшов гурт «Барви» із Ковеля, який дарував жителям Щедрогора щиру українську пісню за сприяння благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині». Глядачів було стільки, що вони не вмістилися у залі, тож слухали концерт і на вулиці. Більше години жінки і чоловіки зі сцени веселили пуб-ліку піснями, а акомпанемент – на народних інструментах. У ролі ведучої була керівник аматорського колективу з Ковеля Світлана Онищук. Щедрогірці кажуть, що, напевно, такого захоплюючого концерту у них ще ніколи й не було.

Опісля відбулися спортивні змагання. Їх організував вчитель фізкультури НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с. Щедрогір Анатолій Гудемчук. Жителі села добряче повеселилися, адже змагання були найрізноманітніші. Рекорд із піднімання 16-кілограмової гирі встановив Олександр Кацевич (70 разів). У арм-реслінгу найкращим був Олександр Середюк. У стрибках у мішку переміг Іван Ковч. Найкраще жонглював м’ячем ногою Олександр Колядюк, головою – Олександр Гудемчук. У змаганнях з перетягування канату переможцями стали брати Олександр та Роман Кацевичі, Павло Колядюк та Андрій Ковч. Переможцям вручили символічні подарунки, їх вітали щирими, гучними оплесками всі, хто прийшов того дня на змагання. Для дітей працювали атракціони, батути, продавали солодку вату, а ввечері відбулася молодіжна дискотека.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>