ХАБАРИЩЕ ЗАСЕЛЯЮТЬ «ІНОГОРОДНІ»

Невеличке село Хабарище, яке в складі Залухівської сільської ради, милує затишком, своєрідною красою і свіжістю не лише місцевих мешканців, а і заїжджих. І хоча за статистикою село старіє – тут переважно проживають люди пенсійного віку, немає жодної дитини до шести років, та є популярним серед відпочиваючих. До того ж у селі немає ні магазину – хліб завозять за графіком, ні церкви, ні школи, ні клубу, є лише ФАП і той працює два рази у тиждень, та охочих поселитись у Хабарищі чимало. Лише останніми роками заїжджі придбали у власність шість хат-пусток, які гарно облаштували, крім того, взяли і ще шість земельних ділянок під забудову, звели шикарні дачі. Хабарище облюбували жителі міст Ковель, Камінь-Каширський, Стрий Львівської області, смт Дубище Рожищенського району та Ратного.
У Хабарищі проживає всього 56 жителів, які мешкають у 22 будинках. На сьогодні у селі вже немає місць під будівництво, та поки що і немає бажаючих будуватись, немає, можна сказати, і хат-пусток.
Хабарище славиться гарним озером, та ще й, кажуть, багатим на рибу, відразу ж за околицею красень-ліс. Село не лише окраїна Ратнівщини, а й України, за лісом – Білорусія, а за каналом – Любешівський район.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>