ФІНАНСИ «КОЛГОСПНИКІВ» СПІВАЮТЬ РОМАНСИ

На Ратнівщині функціонує 9 сільгосппідприємств: СТОВ «Білорусь Агро» (с. Гута), СВК «Світанок» (с. Поступель), СВК «Україна» (с. Прохід), СВК «Полісся» (с. Здомишель), СВК «Прип'ять» (с. Річиця), СТОВ «Гірники Агро» (с. Гірники), ТзОВ «Журавлини» (смт Заболоття), СГПП «Надія» (с. Велимче) та СТОВ «Ратнівський аграрій». В цілому у цих господарствах у минулому році зайняті роботою були 106 штатних працівників та 397 по договору.

Найбільше працівників у СТОВ «Ратнівський аграрій» — 48 штатних та 167 по договору, у СВК «Прип'ять» — 8 штатних і 60 по договору, у СТОВ «Білорусь Агро» — 6 штатних і 48 по договору, у СВК «Україна» — відповідно 6 і 37, у СВК «Світанок» — відповідно 16 і 14, у СТОВ «Гірники Агро» — 4 і 26, у ТзОВ «Журавлини» — 5 і 18, у СВК «Полісся» — 10 штатних і 5 по договору.

І про заробітну плату. Середньомісячна заробітна плата одного працівника, зайнятого у сфері економічної діяльності району, становила 5121 грн., правда, це станом на жовтень 2017 року. А окремо у працівників сільського господарства вона значно менша, окрім СТОВ «Ратнівський аграрій» — у цьому товаристві минулого року середньомісячна заробітна плата була 5921 гривня.

У передовиках по середньомісячній заробітній платі СТОВ «Гірники Агро» — 1987 грн., СВК «Полісся» — 1889 грн., СВК «Світанок» — 1500 грн., ТзОВ «Журавлини» — 1309 грн., СВК «Прип'ять» — 1161 грн. А ось менше тисячі гривень середньомісячна заробітна плата у працівників СГПП «Надія» — 939 грн., СВК «Україна» — 732 грн., СТОВ «Білорусь Агро» — 466 грн. Тут варто зазначити і наголосити, що середньомісячна заробітна плата — це зарплата разом взята і штатних працівників, і працівників по договору, а по договору працюють люди тільки у пік сезонних робіт, дехто лише місяць. А середню цифру виводять, поділивши фонд зарплати на всіх і на всі 12 місяців минулого року.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>