ДОРОЖНИКИ ПЕРЕКРИЛИ РУХ

дорожникиПрацівники Ратнівської філія «Старовижівський автодор» та Ратнівського ДРП-13 філії «Ковельська ДЕД» минулого вівторка провели повторний страйк на автомобільній дорозі державного значення М-19 Доманове-Ковель-Тереблече з вимогою виплати заробітної плати за березень, квітень, травень, червень, липень, серпень 2015 року та забезпечення стабільною роботою працівників філій. На страйк вийшли з транспарантами: «Віддайте нашу зарплату», «Зарплату — дорожникам», «Роботу, зарплату, гідне життя» та іншими. Дорожники розповіли, що настільки довгих затримок із виплати зарплати ще не було за часи їхньої роботи, а дехто з них працює вже більше сорока років. До того ж, незабаром зима, а уся техніка вийшла з ладу. Того дня  Волинські дорожники перекрили рух на шести автошляхах і обмежили рух транспорту з 11-ї до 13-ї години.

Загалом, кажуть дорожники, заборгованість перед ними становить 14 мільйонів гривень. У місцевій дирекції автодору пояснюють, що розрахуватися з працівниками не можуть, бо рахунки заблоковані ще з минулого року.

Як повідомили у Державтоінспекції, водії із розумінням поставилися до ситуації і об’їжджали заблоковані частини дороги.

Окремі дорожники продовжили акцію протесту під стінами Волинської облдержадміністрації. Як стало відомо, на потреби дорожників Волині обіцяють відреагувати в Уряді. У разі, якщо обіцянок не виконають, то вони страйкуватимуть на автошляхах цілодобово. Постанова мала бути підписана вже цього тижня, після чого кошти надійдуть на рахунки підрядників через рахунки служби автомобільних доріг.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>