ДЛЯ САМАРІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ ПРИДБАЛИ УЛЬТРАФІОЛЕТОВУ КАМЕРУ

Нещодавно Самарівська дільнична лікарня на умовах співфінансування ініціативної громади та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» отримала шафу для зберігання стерильних стоматологічних інструментів у стоматологічний кабінет. 

До Ратнівського представництва Фонду звернулися жителі села Самари на чолі з ініціатором – головою первинної ветеранської організації Тетяною Шинкарук – з проектом «Усміхайтесь на здоров’я», метою якого було придбання ультрафіолетової камери у стоматкабінет.

Нещодавно її презентували медичному закладу. Це шафа медична бактерицидна ШМБ-8 – сучасний прилад, який убезпечує пацієнтів лікаря-стоматолога від перенесення будь-яких інфекцій, включаючи СНІД, туберкульоз тощо. Безперечно, і рані-ше у лікарні дотримувалися стерильності інструментів, проте, як зазначив лікар-стоматолог Олександр Цяк, це був «кам’яний вік» у порівнянні з тим, що буде можливе завдяки новій камері. Тому і працівники лікарні, і люди, які того дня прийшли на прийом до лікаря-стоматолога, й ініціативна група відзначили важливість проекту, дякували Фонду Ігоря Палиці та обіцяли, що й надалі будуть звертатися до представництва з подібними проектами для покращення матеріально-технічної бази медичного закладу.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>