День  Перемоги над нацизмом у Велимчому

воїни афганці У День Перемоги над нацизмом відбулися заходи у Велимчому.  Школярі, викладачі, місцеві воїни-афганці  та ті, які виїхали за межі села і приїхали того дня на торжество, учасники АТО, батьки загиблих учасників АТО, вдови учасників бойових дій, діти війни, громадськість від навчально-виховного закладу під звуки місцевого оркестру вирушили до пам’ятника Скорботній Матері та пам’ятного знака загиблим у  Другій світовій війні.

Мітинг-реквієм розпочався з панахиди за убієнних воїнів  та закатованих у концтаборах односельчан, яку відслужили священики села.

Ведучі заходу Тетяна Мельник та Наталія Павлович привітали односельчан з 71-ю річницею Перемоги.  Духовий  оркестр виконав  Державний Гімн України. Сільський голова Анастасія  Павлович назвала поіменно всіх, хто поліг на полях боїв, а також тих ветеранів, які померли від хвороб і ран у мирний час. Їх пам’ять велимченці та гості вшанували хвилиною мовчання.

Після закінчення мітингу  запросили усіх на концерт, який  відбувся на площі «Біля дуба», де колись був будинок культури. Концерт відбувся з ініціативи воїнів-афганців села. А у Велимчому  аж вісімнадцять юнаків пройшло дорогами Афганістану,  з них додому повернувся у цинковій труні Микола Заліпа, а від хвороб уже вдома померли Микола та Петро Кагани.

Відкрили концерт діти — Юля Москалюк задушевно прочитала вірш про Україну, а  Артем Бурко зі сльозами на очах виконав пісні «Я не хочу гратись у війну».  А далі уже співав  ансамбль «Віват» Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану та учасників АТО — лауреат Міжнародного  конкурсу «Солдати ХХІ століття».   Співали  на різну тематику. У їхньому репертуарі воєнні пісні, стрілецькі,  пісні про Афганістан  та  Україну.   Співали і місцеві афганці  Василь Миколайович  Геч та Ярослав Наход, який проживає у Ратному.

Концерт тривав протягом двох годин. Його учасникам  щиро аплодували присутні. Для них і букети квітів та щирі слова подяки   сільського голови Анастасії Павлович від імені громади.  Вона подякувала і підприємцям – спонсорам проведення свята.

Ярослав Наход

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>