ДБАЙТЕ ПРО БРАТІВ СВОЇХ МЕНШИХ

27 листопада цього року  в селищі працювала бригада  комунального підприємства «Ласка» з міста Луцька з метою вилову безпритульних (бродячих) тварин з подальшою їх стерилізацією.

Проблема бродячих котів та собак існує в селищі давно, про це говорять ратнівчани, депутати як районного, так і місцевого рівнів, про це свідчать звернення громадян до селищної ради та комунального господарства. Поштовхом для вирішення проблеми став випадок, коли зграя псів перестріла і налякала дитину, яка поверталася зі школи. Тому Ратнівське ВУЖКГ уклало договір з підприємством «Ласка», щоб хоча б частково усунути проблему. Звичайно, тварини тут не винні. Винуваті люди, які безвідповідально ставляться до братів своїх менших, не утримують на прив’язі або у вольєрі, або ж просто викидають на вулицю як непотріб. Господар несе повну відповідальність за приручених нею тварин, тому виганяти і підкидати собак та котів — це в першу чергу гріх.

Робота луцьких комунальників частково усунула проблему, але  ненадовго, з настанням весни підкинутих собак побільшає. Тому ще раз звертаємось до мешканців селища та довколишніх сіл району: не залишайте собак і кішок бездоглядними, не випускайте своїх улюбленців на вулицю без намордників, слідкуйте за своїми тваринами для недопущення забруднення відходами собак і кішок сходових майданчиків та інших місць загального користування в багатоквартирних будинках. Відповідно до Правил благоустрою селища Ратне недотримання цих правил тягне за собою адміністративний штраф від 340 до 1360 гривень.

Олександр Нінічук,

майстер по благоустрою ВУЖКГ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>