Чорнобиль — біль і скорбота України

Чорнобиль ЗабУ селищі Заболоття відбулося  вшанування героїв Чорнобильської трагедії. Селищний голова  Валерій Георгійович Свіржевський висловив вдячність, честь і хвалу ліквідаторам аварії та їхнім сім'ям. На знак шани та поваги були подаровані квіти. Під час години-спомину «Чорнобиль — біль і скорбота України» біля пам'ятної стели відбулося покладання вінків. З тривогою про Чорнобильський біль, який ще буде відлунювати у багатьох поколінь, говорила Ілона Головій.

У ці дні, ми привертаємо увагу як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують за-знавати дії радіації, а це 3 мільйони 100 тисяч наших співітчизників і жителів інших держав, і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров'я , а інколи й життя.

Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Ми схиляємо свої голови перед усіма, кого сьогодні вже немає з нами, перед тими, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів.

Ілона ГОЛОВІЙ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>