ЧЕРЕЗ НЕОБЕРЕЖНЕ ПОВОДЖЕННЯ З ВОГНЕМ ГОРИТЬ ТРАВА

Розпочалася весна і люди масово виходять в поле. Найперше, що роблять, палять суху траву та рослинні рештки. А в результаті  може бути біда. У  районі села Шменьки через необережне поводження з вогнем невстановленої особи  горіла трава на 50 сотих землі, яка належить Прохідській сільській раді. Аби не розкинувся вогонь на ще більшу територію, гасити його виїжджали пожежники Ратнівської пожежної частини. Вони також гасили вогонь і на землях Видраницької сільської ради – горіла суха трава за  автозаправкою «Мавекс».

А у Гірниках одна жіночка всього-на всього хотіла спалити сміття біля хати, вітер перекинув вогонь на  споруду — піднавіс, в якому лежала солома. Ще до приїзду пожежників пожежу ліквідували господарі разом із сусідами, які використали для цього дві мотопомпи.

І все-таки потрібно  знати, що  випалювати суху траву та рослинні рештки забороняється, і  аби не сталося біди, варто бути обачними,  — закликають  працівники служби 101.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>