БУРЕВІЙ НАРОБИВ ЛИХА ВЖЕ У САМАРАХ

бУРЕВІЙУ четвер і п’ятницю перед минулими вихідними погода була дуже мінливою – то палило спекотне сонце, то насувалися хмари, то йшов дощ, то здіймався сильний вітер. І так по цілому районі, тільки в різні пори доби. Спочатку затопило Ковель, потім гриміло над камінь-каширською стороною, у Ратному тільки налякало блискавками і грозою, але дощу так і не було, а в Самарах здійнялася страшенна буря, як в американському кіно.

З боку Самарів-Оріхових вітер нісся з такою швидкістю, що зносив на своєму шляху усе, що тільки траплялося. Уздовж дороги між Ілицею і Самарами-Оріховими на електропроводах повисло щонайменше три дерев’яних електроопори, які зламало просто біля землі. Далі вітер набрав ще більшої швидкості на пасовищах і полях та наробив лиха вже у Самарах, на іншому березі озера Луки, у лісопосадці, неподалік від урочища «Мацова гора». Старезні сосни, як сірники, розламало на частини і, як пір’їни, кидало на інші дерева, звалюючи і їх на землю, на дорогу понад озером. Страшно уявити, якби в той момент на місці стихії перебували відпочиваючі! Не одне, та навіть не кілька дерев, а цілу смугу, що за формою нагадує бумеранг, просто знищило. Одні тільки палі та потрощені сусідні дерева стирчать. В Олександра Тарасюка (його будинок крайній від лісопосадки, де вирував буревій), зірвало з даху 20 шиферин. Навколо і далі по селі теж зламало, але вже поодинокі дерева.

Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>