Буде  дитсадок у Якушах

Дитсадок1 Дитсадок2Дитячий садок у цьому селі вже був, але туди свого часу «переселили» місцеву школу, тому що її старе дерев'яне приміщення стало непридатним для навчання дітей, а малюків батьки почали возити у дошкільний заклад у Заброди. Однак ішов час, і проблема знову постала, бо ж дошкільнят не меншало.

Тому сільська рада років чотири тому  розробила проект створення тут навчально-виховного комплексу, який потім переробили на центр розвитку дитини корекційного спрямування. Проект став переможцем всеукраїн-ського конкурсу, але розпочалася війна на сході, і фінансування закрили.

Повернулися до нього лише торік. Його включили у перелік об'єктів, що фінансуються з Фонду регіонального розвитку. Кошторисна вартість робіт — майже один мільйон 370 тисяч гривень. Приміщення добудували до існуючого шкільного. Там є спальна кімната, ігрова, кімната для персоналу, своя кухня та всі необхідні підсобні приміщення. Розрахований садочок на 20 дітей — а саме стільки до-шкільнят є зараз у Якушах, однак при потребі там можна буде розмістити і 25. Сільський голова Микола Калачук висловлює окрему подяку директору СТОВ «Ратнівський аграрій», депутатові обласної ради по їхньому округу Валентинові Чернецькому, який за кошти свого товариства облаштував у ігровій кімнаті теплу підлогу (з підігрівом).

Роботи на садочку ідуть повним ходом, і вже зовсім не за горами той час, коли в ньому залунають щасливі голоси наймолодших якушівців.

Дмитро Мороз

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>