Будь славен, День святої Перемоги

Будь славен7 травня у с. Велимче відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню пам'яті та примирення жертв Другої світової війни «Будь славен, День святої Перемоги».

Свято розпочали ведучі Галина Летич, завідуюча клубом, та Надія Буднік, сільський бібліотекар.

Це свято — лише часточка великої данини полеглим. На превеликий жаль, не залишилося в живих наших односельчан — учасників бойових дій, ветеранів війни. Та ми щиро вдячні Богу, що дарує довгі роки життя нашим вдовам загиблих та померлих ветеранів, інвалідам Великої Вітчизняної війни: Бебес Оксані Трохимівні, Видрич Олені Василівні, Савлук Єлизаветі Панасівні, Редькович Анастасії Василівні та Вакулічу Кирилу Федоровичу.

Низький уклін та велика шана сім’ї військового лікаря Рижака Миколи Павловича та Рижак Анастазії Амброзіївни, які приїхали до нас на проживання з Тернопільської області і є ветеранами та учасниками війни.

Сільський голова Анастасія Павлович поіменно назвала 241 односельчанина, які пройшли фронтовими дорогами, 95 із них так і не судилося повернутися до рідних домівок, ще 146 наших земляків повернулися в рідне село з перемогою та, на превеликий жаль, жодному ветерану не судилось дожити до сьогодення.

Анастасія Іванівна подякувала воїнам-афганцям за чесне виконання військової присяги та інтернаціонального обов'язку на території інших держав. Згадала про тих, хто не повернувся з афганського пекла. Серед них наш односельчанин Заліпа Микола Васильович. Каган Петро Миколайович і Каган Микола Васильович померли вже в мирний час.

Анастасія Іванівна наголосила, що сьогодні ми не маємо права не згадати тих, хто відстоював та відстоює нашу землю в даний час на Сході України, відважних духом юнаків, які обороняють рубежі нашої Батьківщини і щиро вірять в перемогу і в світле майбутнє нашої держави. Це: Гайдучик Петро Васильович, Заєць Анатолій Адамович, Коляда Олександр Миколайович, Каць Василь Вікторович, Наход Олександр Васильович, Нікончук Юрій Миколайович, Редькович Василь Іванович, Редькович Володимир Васильович, Редькович Іван Миколайович, Філозоф Богдан Васильович, Філозоф Віталій Миколайович, Цепух Юрій Васильович.

І цей список не є повним… На превеликий жаль, до рідних до-мівок не повернулися Повх Микола Івановаич та Коляда Дмитро Степанович. Низький уклін вам, дорогі батьки, за те, що виховали таких синів, таких героїв.

Поминальною панахидою та хвилиною мовчання була вшанована пам'ять загиблих односельчан.

Із сльозами на очах слухали учасники мітингу пісню «Любий татусю» у виконанні Артема Бурка, учня 4-Б класу, «Маки червоні» у виконанні Оксани Давидович, учениці 11 класу, «Ти герой України» у виконанні Олександра Ятчука, вірш «Cкажи, чому? Скажи, заради чого?» читала автор Анастасія Павлович — сільський голова.

Болем і надією торкнулись серця кожної людини слова учасника антитерористичної операції Василя Каця "Ми переможемо! За нами правда! З нами Бог! ".

По завершенню мітингу усі присутні привітали квітами ветеранів та поклали квіти до пам'ятних знаків.

Тетяна Мельник,

організатор культурно-дозвіллєвої діяльності

с. Велимче

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>