Більше 70 осіб переселенців проживає на Ратнівщині

Всього з початку воєнних дій на Донбасі та анексії Криму в управління соціального захисту населення звернулось 207 громадян вимушених переселенців, з них 64 дитини. На сьогодні, за інформацією Зої Лукашук — заступника начальника управління соціального захисту, на новому місці проживання залишилось 40 сімей, у складі яких 72 чоловіки. Усі вони забезпечені тимчасовим житлом. Переважна більшість із них проживає у Ратному. Із числа переселенців багато таких, які мають родину у районі або ж взагалі корінням з Ратнівщини.

Переселенці не кинуті напризволяще. 17 родин отримують щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання. Крім того, 7 сімей одержують державні допомоги сім'ям з дітьми, 25 громадян — пенсію.

Але недарма у народі кажуть, що немає краще, як вдома. Багато переселенців, незважаючи на всі складнощі, які їх там чекають, повернулися у свій край, у свої власні домівки. Проте одна багатодітна сім'я з Донецької області, яка проживала у Краматорську, облюбувала наш край для постійного проживання. У складі сім'ї Гаврила Петровича та Ольги Яківни Рибалок п'ятеро дітей: Іда, Давид, Суламіта, Маргарита та Олена і внучка Олександра. Сім'я придбала житло у селі Броди, займається підсобним господарством, господарює, як і інші теперішні їхні односельчани. А у планах Рибалок навіть будівництво житла для старших дітей.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>