БЕЗ ІНТЕРНЕТУ ЗАЛИШИЛОСЯ 4 ТИСЯЧІ 210 АБОНЕНТІВ У ЧОТИРЬОХ РАЙОНАХ

минулої п’ятниці впродовж майже п’яти годин. Серед них 32  бізнес-абоненти.

Наскільки ми вже звикли до Інтернет-зв’язку, розуміє лише той, хто до нього звик, а особливо ті, кому він вкрай необхідний у роботі. Потерпіли і ми, журналісти, адже газету друкуємо у Ковельській друкарні, куди відсилаємо її електронною поштою, що і дешево, і зручно. Не дочекавшись відновлення зв’язку, довелося газету у Ковель відвозити автомобілем.

Що ж сталось? Чому не було Інтернет-зв’язку впродовж майже п’яти годин, наш кореспондент поцікавилася у Сергія Куяви – начальника станційно-лінійної дільниці №4 м. Камінь-Каширський, який займався ремонтом лінії.

— Обрив стався у Ратному  зранку,  о 9.35 хв., — інформує  Сергій Куява. — Була обірвана волоконнооптична лінія зв’язку, без Інтернет-зв’язку залишились абоненти не лише Ратнівського, а й  Старовижівського, Шацького та Камінь-Каширського районів. А причина обриву банальна – ратнівчанин Михайло Б. копав канал для осушування болота  в охоронній зоні кабелю ВОК-12. Михайло земельні роботи проводив без погодження на це та виклику власників підземних комунікацій, і сталося те, що сталося.

На місце події прибули і працювали три аварійні бригади: станційно-лінійні дільниці міст Каменя-Каширського, Ковеля та Луцька. Спільними зусиллями пошкодження було усунуте і о 14.00 запрацював Інтернет-зв’язок у всіх чотирьох районах.

Михайлу доведеться заплатити штраф та відшкодувати збитки. А це немалі кошти. А інші візьмуть собі за науку, що землерийні роботи потрібно проводити за погодженням власників підземних телекомунікацій та інших відповідних служб, зокрема «Укртелекому», районної філії ПАТ «Волиньобленерго», управління газового господарства та виробничого управління житлово-комунального господарства.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>