«Азов» відвідав ратне

Минулої середи в Ратному побували представники Цивільного корпусу «Азов» з Луцька. Оголошення, розклеєні по селищу ще з понеділка, запрошували ратнівчан назустріч на площу біля будинку культури на 19.30 вечора, однак масового зібрання не вийшло. Біля агітаційного намету зупинялися лише поодинокі перехожі, які спілкувалися з азовцями. Але це виявилися не ветерани знаменитого добровольчого полку, як я очікував, а зовсім молоді люди, не старші 25 років. Серед них був і голова Волинської обласної організації ЦК «Азов» Олександр Дмитрук, з яким ми поспілкувалися.

Цивільний корпус «Азов», розповів він, — це громадська організація, створена при полку «Азов» після початку війни на Сході. До неї входять не лише ветерани, а й просто небайдужі громадяни, патріоти України, які хочуть захищати рідні міста і села від проявів сепаратизму, допомагати нашим бійцям на Східному фронті.

Основною метою діяльності Корпусу є волонтерська допомога воїнам АТО і виховання молоді в патріотичному дусі. Для цього азовці проводять різні спортивні змагання, вишколи, табори. Зокрема, зараз на Світязі діє табір «Поліська Січ». «Азов» співпрацює з організаціями ветеранів АТО, а от до по-літичних партій ставиться скептично, тому що вважає їх замішаними у старих схемах, заснованих за кошти або олігархів, або колишньої влади, тож не виключає в майбутньому створення на основі Цивільного корпусу власної партії. Власне, з метою пошуку прихильників азовці і приїжджали до Ратного.

Дмитро  МОРОЗ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>