70 років тому завершилась Друга світова війна

Друга світова війна – наймасштабніша війна в історії людства, яка тривала 2 194 дні. У ній взяли участь понад 60 країн, де проживали 80 відсотків тогочасного населення Землі. Воєнні дії велися на територіях 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн. осіб у всьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн. осіб, з них загинуло на фронтах 27 млн. солдат.

Друга світова війна офіційно закінчилася 2 вересня 1945 року. Саме у цей день на борту американського лінкора “Міссурі” було підписано Акт капітуляції Японії представниками цієї країни, США, Китаєм, Великою Британією та СРСР. Від радянської сторони його підписав українець з Уманщини генерал-лейтенант Кузьма Дерев’янко.

Керівник апарату райдержадміністрації Світлана Юзепчук, керуюча справами районної ради Віра Чернуха, представники трудових колективів, громадські організації та жителі району віддали шану пам’яті жертвам війни та жертвам нацистських переслідувань, поклавши квіти до Обеліска Слави та на Братські могили.

Настоятель храму преподобного Агапіта Печерського отець Ігор молився за упокій загиблих у роки кривавої війни.

Побажання усім присутнім мирного майбутнього та неповторення жахів війни звучали від Ратнівського селищного голови Володимира Кулика.

Віта ШЕВЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>