3,5 ТОННИ ОВОЧІВ – ДЛЯ ВОЛИНСЬКОГО ВІЙСЬКОВОГО ГОСПІТАЛЮ

клубпередали днями жителі Річиці

25 жовтня у Річиці завершилася приємна місія із збору овочів для Волинського обласного госпіталю ветеранів війни та учасників бойових дій. Саме того дня Олександр Михальчук «бусом» із причепом та завідуючий сільським клубом с. Річиця, у минулому учасник антитерористичної операції Руслан Миронюк завезли зібрані овочі – картоплю, моркву, буряки, капусту – загальною вагою три з половиною тонни до місця призначення. Це вже другий рік поспіль жителі Річиці організовують збір цих продуктів і жертвують їх для учасників бойових дій, які проходять лікування в обласному госпіталі.

До збору овочів долучилися чи не всі жителі села. Особливо активними були учасники АТО – вони займалися організаційними питаннями та самі давали сітки з овочами. Активну участь взяли учасник АТО Олександр Гордун з дружиною Тетяною, а також жителі Річиці Анатолій Гордун, Василь Савчук, Йосип Кіпень. Транспорт для перевезення запропонував Олександр Михальчук. Ви-трати на дизельне пальне відшкодували голова правління СВК «Прип’ять» Роман Самарчук та житель села В’ячеслав Гордун.

У народі кажуть, що гуртом добре й батька бити, а в річицькій інтерпретації – допомогу збирати. От і назбирали овочів майже на півтори тонни більше, ніж у минулому році. Тож коли Руслан Миронюк та Олександр Михальчук прибули у військовий госпіталь із допомогою, головний лікар Тетяна Масікова була щиро здивована, що від ідеї гуманітарної допомоги лікувальному закладу жителі Річиці не відступилися і вже другий рік поспіль везуть для госпіталю продукти. Вона щиро дякувала усім, хто долучився до цієї доброї благодійної справи. А організатори збору – річицькі атовці – підкреслюють, що без народної підтримки армія нічого не варта, як у 2014 році, так і сьогодні. І саме завдяки небайдужим людям цю підтримку військові відчувають не лише у зоні бойових дій, а й у лікувально-реабілітаційних закладах та в себе вдома.

Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>