200 КІЛОГРАМІВ МАЛЬКА В ПОДАРУНОК

Нещодавно у Самарах відбулася хороша подія – знову запустили в озеро Луки малька коропа. І цього разу уже не за кошти громади села, а завдяки братам Сергію та Анатолію Канцам, які народилися і виросли у Самарах, але зараз проживають у Львівській області та в Ковелі.

Коли Сергій Канц дізнався, що в рідному селі взялися за окультурення і зариблення озера, захотів чимось допомогти, а допомога його безпосередня – він працює начальником рибного господарства в одному з населених пунктів Львівської області. Цьогоріч у березні Сергій Анатолійович зателефонував і повідомив, що хоче подарувати для зариблення Луків малька коропа орієнтовною вагою 200 кг. Але потрібно було вирішити питання транспортування. І тут запропонував свою допомогу його рідний брат Анатолій, що мешкає в Ковелі, попросивши лише оплатити витрати на транспортування. Ініціативна група повідомила про це рибалок, підприємців і усіх небайдужих, в результаті чого вдалося зібрати 3 тисячі грн. Цих грошей вистачило, щоб покрити витрати на перевезення.

1 квітня рибу випустили в озеро. У приблизно двохстах кілограмах малька коропа нарахували близько 5 тисяч особин риби різного розміру (від зовсім маленьких до рибин дворічного віку). А за півтори тисячі гривень, які залишилися у Павла Оніщука з минулорічного збору в населення, закупили в середині березня 24 кг малька і теж випустили в озеро.

Зараз триває заборона на вилов риби в озері Луки будь-якими засобами лову, окрім вудок і з берега, щодоби здійснюється берегова охорона задля запобігання браконьєрських дій.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>