Харків’янина, якого знайшли мертвим за сміттєзвалищем у Проході, поховали на кладовищі с. Старостине

«Ратнівщина» писала у № 23 від 20 березня про те, що за сміттєзвалищем у Проході випадково знайшли мертвого молодого чоловіка – Андрія Д., 1993 року народження, родом з м. Ізюм Харківської області. Нагадаю, що тіло пролежало у снігу до півтора місяця. За висновками експерта, помер юнак від переохолодження. Слідів насильницької смерті не було виявлено.
Про страшну знахідку працівники поліції повідомили своїх колег на Харківщині, ті – родичів померлого. На Ратнівщині чекали, коли ж приїдуть нарешті за трупом. Але ніхто не їхав. З батьком покійного у телефонному режимі зв’язалися слідчі нашого райвідділу поліції. І почули дивну відповідь. За покійним ніхто їхати не буде, батько дав розпорядження, аби поховали його там, де знайшли. Матері ж про біду ніхто не сказав: чоловік мотивував, що вона нещодавно поховала свого батька і хвора на серце. Він боїться втратити дружину і страшної звістки про смерть сина говорити їй не буде.
Зв’язувався з батьком покійного, та ще й двічі, і Прохідський сільський голова Олександр Гресик, якому довелося зайнятися похованням харків’янина, але він почув те ж саме, що і правоохоронці. Правда, було ще прохання від нього – поховати Андрія зі священиком, оскільки він був хрещений. Телефонував до О. Гресика і сам батько, цікавився, чи поховали його сина, і просив переслати йому свідоцтво про смерть…
Всі витрати на поховання юного харків’янина взяла на себе Прохідська сільська рада. Купили труну, хрест, встановили табличку і поховали на кладовищі с. Старостине минулого вівторка. А обряд відспівування покійного дещо пізніше провів отець Юрій – настоятель Прохідського храму.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>