М'ясо молодих телят названо небезпечним для людини
Фахівці в галузі тваринництва стверджують, що м'ясо молочних телят у перші тижні їхнього життя заборонене до вживання й небезпечне для людини.
Як наголошує експерт-консультант із ветеринарної медицини Асоціації тваринників України Олександр Метинський, в організмі новонародженого теляти, а, отже, й у м’ясі, міститься велика кількість води, яка насичена меконієвими токсинами (меконій – первородний кал теляти). До того ж, як зазначає експерт, досить бідне на білок м'ясо теляти до 14 днів також не містить жодних корисних компонентів: біологічно-активних речовин, ферментів та вітамінів. Тобто те, заради чого, власне, ми купуємо м'ясо для споживання – якісні корисні білки та вітаміни – в занадто молодій молочній телятині відсутні.
Між тим, багато хто думає, що чим молодше м'ясо, тим воно смачніше і корисніше. Молочні поросята упродовж багатьох століть вважаються делікатесною стравою на бенкетах, із молоденьких курчат готують напрочуд смачні “курчата табака”, а молоденьку телятину залюбки купують мамці своїм дітлахам, вважаючи її корисною для малят.
"Мало хто знає, що м'ясо молочного телятка до 14-го дня від народження не лише позбавлене будь-якої користі для споживання людиною, але й досить шкідливе, навіть отруйне, – розповідає голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.
Напишіть відгук