ПОРЕМОНТУВАЛИ ДОРОГУ ПО ВУЛИЦІ КРАЙНІЙ

поремонтувалиУ п’ятницю, 29 вересня, завершився ремонт частини дороги з білощебеневим покриттям по вулиці Крайній у Ратному. Роботи виконувала бригада ковельського підприємства «Кодет» під керів-ництвом майстра Сергія Гриба. Дорога на цій вулиці була у вкрай незадовільному стані. Особливо потерпали жителі під час дощів, а поселилися люди тут ще 42 роки тому. Тож за програмою со-ціально-економічного розвитку селища запланували у 2017 році здійснити ремонт частини дороги по вулиці Крайній. Про зроблене розповів селищний голова Володимир Кулик:

— Нині підходимо до завершального етапу ремонту доріг в Ратному у 2017 році. Зокрема, здали в експлуатацію першу чергу відрізка дороги протяжністю 361 метр по вулиці Крайній. Дорога – щебенева, ремонт проведений за новою технологією, подрібненим щебенем різних фракцій та добре ущільненим. Надіюсь, що дорога довго буде служити людям, адже вартість ремонту цього відрізка склала 176950,80 гривень. На даний час використані всі кошти, передбачені на поточний ремонт доріг у селищі. У разі перевиконання бюджету за дев’ять місяців ремонт другої черги дороги буде здійснений у цьому році, в гіршому випадку – у квітні-травні наступного року. Одночасно хочу нагадати, що в Ратному по вулиці Набережній ведеться державне будівництво нового дитячого садка за співфінансуванням з бюджету селищної ради. Ми змушені були в цьому році перерахувати на даний пріоритетний для ратнівчан об’єкт 931 тис. грн. (а це декілька щебеневих доріг).

Майстер Сергій Гриб розповів про технологію ремонту дороги. Зокрема, спочатку вирівняли поверхню, потім вирізали спеціальний жолоб, у який помістили щебінь різних фракцій – більшої фракції 187 тонн, дрібнішої – 87 тонн і відсіву – 85 тонн. Усі шари щебеню поступово втрамбували, тож у підсумку жителі мають        якісну білощебеневу дорогу.

Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>