ЗМАГАННЯ З ФУТБОЛУ НА КУБОК ПАМ’ЯТІ УЧАСНИКІВ АТО,

Змагання з футболу Змагання з футболу1приурочені Дню Незалежності України та борцям за Україну, відбулися у Велимчому минулої неділі за підтримки благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Чому у Велимчому? Саме з Велимчого два молодих юнаки — учасники бойових дій у зоні антитерористичної операції, три роки тому відійшли у Вічність. Пам’ять про них жива. І саме у пам’ять про них сільський голова Анастасія Павлович зініціювала проведення спортивного змагання на кубок пам’яті учасників АТО. А  всього з Велимчого були мобілізованими до лав Збройних сил України і брали участь в антитерористичній операції на Сході нашої держави 14 юнаків та молодих чоловіків.

Участь у спортивному заході, окрім велимченців та учасників змагань, взяли голова ра-йонної спілки воїнів АТО Віталій Тарасюк, представник благодійного фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці Юлія Корнелюк, від якого і був головний приз велимченській молоді за програмою фонду «Волинь спортивна», яка спрямована на розвиток та популяризацію спорту, фізичної культури, здорового способу життя,  та уродженці Велимчого: голова Самарівської об’-єднаної територіальної громади Микола Маргес,  «афганець» Ярослав Наход, який і був одним із суддів змагання. Окрім нього, суддею був і  вчитель фізкультури місцевого навчально-виховного комплексу Іван Михальчук.

Перед початком змагань, які відбулися на стадіоні НВК с. Ве-лимче, звернулася до присутніх  організатор  культурно-дозвіл-лєвої діяльності місцевого сільського клубу Тетяна Мельник, яка, повівши мову про Україну, назвала імена молодих односельчан, які захищали нашу Неньку-Україну у зоні АТО і відійшли у Вічність, – Микола Іванович Повх, Дмитро Степанович Коляда…

Микола Іванович Повх народився 5 червня 1993 року. Навчався, жив, мріяв… 10 квітня 2014 року  був мобілізований до лав Збройних сил України, брав участь в антитерористичній операції, де відстоював незалежність та соборність нашої держави. Снайпер 51-ої окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ, він гідно та з честю ніс свій обов’язок перед Батьківщиною. 26 липня 2014 року трагічно обірвалося життя юнака від вогнепальних поранень на блок-посту в Донецькій області. Додому, до рідної хати, його привезли в домовині…

4 червня 2015 року Микола Повх нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Дмитро Степанович Коляда народився 20 лютого 1990 року. У квітні 2014 року його мобілізували до лав Збройних сил України у 51-у окрему механізовану бригаду Сухопутних військ.

22 серпня снаряд потрапив у танк, в екіпажі якого був Дмитро. На щастя, Дмитро встиг ви-скочити з вогню і витягти непритомного командира екіпажу танка Романа Киричука. Тілесні рани Дмитро загоював  у Дніпропетровському, а потім у Луцькому госпіталях. А вже потім, вдома, 18 листопада його викликали у військову частину Володимира-Волинського… Він загинув від удару ножем у груди старшого лейтенанта, командира танкової роти.

15 травня 2015 року Дмитро Коляда нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Тетяна Мельник наголосила, що пам'ять про героїв-односельчан вічно житиме в їхніх серцях…

Хвилиною мовчання вшанувати їхню пам’ять запропонувала, вітаючи учасників змагань, сільський голова Анастасія Павлович. У скорботі посхиляли голови велимченці, усі присутні на стадіоні…

Привітала учасників змагань також Юлія Корнелюк – представник фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

І розпочалися змагання. За перехідний кубок «Пам’яті учасників АТО» змагалися три футбольні команди: з Велимчого, Замшан та Заболоття. Перемогу здобули заболоттівчани, а друге місце виборола місцева команда, замшанівці були третіми.

Гравців привітав голова спілки учасників АТО Віталій Тарасюк, який від імені спілки вручив призи кращому гравцю змагання Максиму Білітюку із Заболоття та кращому воротарю – Сергію Цихоцькому із Велимчого, а також організатору спортивного дійства — сільському голові Анастасії Павлович та судді змагань – Ярославу Находу. Отримали призи і команди за зайняті перше та друге місця.

Та найголовніший приз команді-господарю вручила від імені благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Юлія Корнелюк – сертифікат на при-дбання тенісного столу. З його придбанням у Велимчому будуть грати не лише у футбол та інші популярні спортивні ігри, а й у теніс, згадуючи добрим словом голову Волинської обласної ради  та його благодійний фонд «Тільки разом».

Після церемонії нагородження від імені учасників змагань та всіх велимченців були покладені квіти на могили загиблих учасників АТО Миколи Повха та Дмитра Коляди… І знову у скорботі посхиляли голови представники спортивно-патріотичного дійства, вшановуючи хвилиною мовчання учасників АТО на їхніх могилах…

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>