Одні встановили, інші – вкрали, треті – споглядали

IMG_8343 IMG_8399або Хто вкрав Державні прапори?

У  День Ратного ратнівчани на гості з приємністю відзначили, що у центрі селища перехід через річку Прип’ять пофарбований у  кольори Державного прапора і встановлені по обидва боки моста прапори, які переливали синьо-жовтим кольором при першому дотику вітру, а разом зігрівали душу патріоту-українцю. Але вже наступного ранку кожен, хто переходив через міст, був вражений дикістю і нахабством своїх земляків. З одного боку мосту декілька прапорів уже були  відсутні, а на вечір того самого дня – усі, до одного, залишилось лише кілька держаків від них. З іншого боку мосту прапори уціліли всі. Всього ж було встановлено 32 прапори.

У Фейсбуці на сторінці Прозова правда Ратна викладено навіть відео, хто це зробив: дівчата! І знову ж дивує і вражає, що робили  це вони ще завидна, на очах у перехожих і у проїжджих. І ніхто не зупинив, не зробив їм зауваження. А вони помаленьку, акуратно зняли і склали полотнища  в сумки. Хоча є й інший бік медалі: що не пошматували, не знівечили, а забрали із собою, видно, для власного використання.

Як стало відомо,  пофарбували міст та прикрасили його до Дня селища від імені ратнівчанина Миколи Нінічука, який уже засвітився благочинними справами у Ратному.

— Ми  робили добру справу, — говорить Микола Іванович. – Ще раніше на мосту підприємці Ратного встановлювали Державні прапори, і, наскільки я знаю, це з великим позитивом сприйняли ратнівчани. Але тоді чимало прапорів також було зірвано, на жаль, невстановленими особами.  Задумав відновити прапори на мосту, і навіть встановив відеокамеру. Та вже  зранку в понеділок сім прапорів не стало, а  ближче до вечора – іще сім,  залишилось лише декілька держаків.  На відеокамері добре видно, хто це робив. Сподіваюсь, їхні особи  будуть встановлені. Аби не сталося так з усіма прапорами, довелося зняти їх. Будемо встановлювати їх  лише у дні державних свят та інших визначних подій для селища.  Боляче і прикро: робили добру справу для всіх, а звели її  нанівець молоді люди, які  навіть не подумали про себе, про те, чим це закінчиться для них.

Працівники ж райвідділу поліції кажуть, що факту наруги над державним символом України не встановлено, його не було. Затримали двох неповнолітніх дівчат, одна з яких ратнівчанка, інша з Білорусі, які зняли три прапори, і один юнак – ратнівчанин, який також прапор зняв для себе. Вирішується питання про притягнення їх до відповідальності. Хто зняв інші прапори поки що не встановлено.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>