Ми не маємо права їх забути…

виставка Герої виставка1Урочисте відкриття фотовиставки «Герої – серед нас», де представлені портрети сімнадцяти героїв з різних куточків Волинської області, відбулося у загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня № 2 імені Миколи Заліпи смт Ратне минулого четверга. Автор світлин — за-служений журналіст України, член Національної спілки журналістів та Національної спілки краєзнавців України Валерій Мельник. 

На представлених портретах – наші сучасники, які зі зброєю в руках на перший же заклик Української держави пішли боронити її від зазіхань агресора. З нашого району на фото представлений Василь Михайлович Мельничук, старший сержант 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, учасник оборони Донецького летовища, житель с. Заліси.

За прикладом волинян, світлини яких представлені на виставці, боронити Україну може кожний з нас. Хто працею на заводі, хто – у полі, хто – зі зброєю в руках. Герої серед нас, і кожен з нас може бути героєм – головна ідея виставки! Це мають розуміти відвідувачі виставки, у тому числі молоде покоління. Тим більше, що Ратнівщина має і своїх героїв-майданівців, і героїв-воїнів.

На відкритті виставки виступили голова райдержадміністрації Андрій Харлампович та заступник голови РДА, учасник антитерористичної операції Сергій Матвійчук.

Ми не маємо права їх забути – ні тих, які залишилися живими, ні тих, які пішли в інший світ. Бо герої не вмирають, допоки їх пам’ятають. Виставка днями переїхала у селище Заболоття, яке славне своїми волонтерами та героями АТО.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>