І ЗНОВУ РАТНІВСЬКІ ВОДОГОСПОДАРНИКИ – НАЙКРАЩІ В ОБЛАСТІ

МУВГРатнівське міжрайонне управління водного господарства за підсумками роботи у минулому році знову визнане кращим в системі Волинського обласного управління водних ресурсів.

Це вже не вперше, а декілька років підряд. Колектив управління, начальник якого Михайло Тимощук, зайняв перше місце серед споріднених управлінь області. А Кортеліська насосна станція (машиністи Микола Пашук та Степан Корнелюк) — переможець конкурсу на звання кращої насосної станції. Олександр Приймачук, інженер з охорони праці, — кращий серед інженерно-тех-нічних працівників, Анатолій Гресик — кращий водій системи облводресурсів.

Переможців нагороджено Почесними грамотами обласного управління водних ресурсів, профкому об'єднаної профорганізації облводресурсів і Товариства меліораторів та водогосподарників Волинської області, грошовою винагородою. Нагороди вручив їм Ростислав Кравчук — начальник Волинського управління облводресурсів, який взяв участь у роботі профспілкової конференції трудового колективу водогосподарників району.

У роботі конференції також взяли участь і виступили перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук та заступник голови районної ради Олександр Бенедисюк.

Водогосподарники підсумували роботу за минулий рік і намітили завдання на нинішній, змінили окремі положення колективного договору на 2017 — 2019 роки.

Ось основне про діяльність колективу з інформації начальника управління Михайла Тимощука.

Ú  У минулому році водогосподарники провели ремонтні роботи міжгосподарської мережі — виробничих споруд і будівель насосних станцій — на 23,7 тисячі гривень із загального фонду бюджету та на 105, 7 тисячі гривень із спеціального фонду (господарська діяльність управління).

Ú  Земляних робіт виконали на 208 відсотків, очистку меліоративних каналів — на 193 відсотки, відремонтували і підготували до роботи п'ять насосно-силових агрегатів, перевиконали показники і по очистці каналів від рослинності.

Ú  Працівники управління відремонтували 92 спостережних свердловини, 119 гідротехнічних споруд. Вирубали і зрізали чагарник на площі 110,3 гектара, привели у належний технічний стан та естетичний вигляд виробничі бази, насосні станції, окультурили прилеглі території. Фактична вартість ремонтно-доглядових робіт: 2 млн. 423,1 тис. грн.

Ú  Під час проведення «Місячника благоустрою» посадили 1200 дерев, очистили 80 кілометрів берегів від сміття, ліквідували 6 сміттєзвалищ, розчистили і упорядкували 8 природних джерел.

Ú  Управління проводить комплекс заходів з регулювання рівнів грунтових вод, гідрометрична служба забезпечує спостереження за рівнями води в річках, озерах, на гідромеліоративних постах. Було зроблено 9600 замірів рівнів грунтових вод. Усі експлуатаційні заходи по підготовчому періоду 2016 року були виконані. Виконані заходи і з підготовки до роботи об'єктів виробничого призначення в осінньо-зимовий період 2016 — 2017 років.

Ú  Управління надало платних послуг юридичним та фізичним особам на 2 млн. 686 тис. грн., в тому числі за кошти Євросоюзу очистило внутрішньогосподарську мережу Заболоттівської осушувальної системи, перебуваючи на субпідряді ПМК-77, управління виконало робіт на 1 млн. 231,3 тис. грн., і за кошти Шацької рай-держадміністрації провело капітальний ремонт внутрішньогосподарської мережі Світязької сільської ради на 799,6 тис. грн., виконало поточний ремонт внутрішньогосподарської мережі на 16 тис. грн.

Ú  У ремонтно-механічній майстерні створені всі умови для праці. Всього у минулому році на цілі охорони праці витратили 82,3 тис. грн., або по 475,7 грн. на одного працюючого.

Ú  Управління поповнило бюджети різних рівнів: виплатило податок з доходів фізичних осіб — 531,3 тис. грн., земельний податок — 15,0 тис. грн., провело виплату середнього заробітку мобілізованим та строковику 43,9 тис. грн., сплатило військовий збір — 65,7 тис.грн., податок на додану вартість — 237,1 тис. грн. і єдиний соціальний внесок — 960,7 тис. грн.

Ú  В управлінні триває процес оптимізації штатної чисельності працівників, на що впливає фінансове забезпечення мінімальних виплат згідно із новим законом про мінімальну заробітну плату.

Михайло Тимощук окреслив плани розвитку водогосподарського комплексу на нинішній  рік. Перш за все потрібно підготувати державні меліоративні об'єкти до вегетаційного періоду, — наголосив він, — а це прямий шлях до гарантованого кінцевого результату — врожаю сільськогосподарських культур. Подякував всім за працю і висловив впевненість, що управління і надалі буде працювати ефективно, виконувати усі поставлені завдання.

А про виконання колективного договору інформувала Ніна Ясинська. Всі 124 пункти договору виконані. Водогосподарники прийняли новий колективний договір на 2017—2019 роки.

Закінчилась конференція приємною місією — нагородженням за зайняті перші місця в області. Ростислав Кравчук привітав ратнівських водогосподарників із хорошими результатами в роботі, побажав й надалі плідної праці та усіляких гараздів.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>