Змагання серед осіб з інвалідністю

інваУ Ратному нещодавно відбувся ІІІ-й фізкультурно-оздоровчий фестиваль “Доброта без обмежень” серед осіб з інвалідністю.  Фестиваль проводиться щорічно з метою налагодження взаємозв’язків між людьми з інвалідністю, залучення їх до занять фізичною культурою і спортом.

Цього року загальне керівництво з орга-нізації та проведення фестивалю здійснювали Ратнівський районний осередок BOO ВОІ СОІУ, сектор молоді та спорту  райдерж-адміністрації, а безпосереднє проведення спортивних змагань покладалось на суд-дівську колегію. Вирішення побутових та со-ціальних питань забезпечили волонтери та працівники територіального Центру со-ціального обслуговування. Культурно-масову частину свята організували працівники районного будинку культури. Медичний су-провід надала Ратнівська районна лікарня.

У фестивалі взяли участь  представники громадських організацій інвалідів шести районів та міст області: Нововолинськ –  «Довіра», Горохів – «Сонце любові», Маневичі – «Довіра»,  Луцьк – Волинська обласна ГОІ СОІУ,  Луцьк – «Поршень Волині», представник з Рожища, а Ратнівський ра- йон представляла спортивна команда «Інва-Ратне»  від районного осередку ВООІ СОІУ, керівник якої Валентина Коротинська. Підтримали змагання: олімпійський чемпіон з біатлону на візках Костюк Ю.І., чемпіон з авторалі для осіб з інвалідністю країн СНД Валентин Шабунін та організатор марафону «На милицях: від Луцька до Києва» Володимир Фінюк.

Під час урочистого відкриття фестивалю звучали привітальні промови посадових осіб та пісні у виконанні працівників районного будинку культури. До участі в спортивних змаганнях допускались особи жіночої та чоловічої статі (2002 р.н. та старші), які мають інвалідність – ураження опорно-рухового апарату, ДЦП та інші захворювання.

Фестиваль проводився з таких видів спорту: дартс (чол., жін.) – кидки з відстані 3 м., стрільба зі спортивного лука з відстані 10 м  (чол., жін.), бочча (команда формувалася незалежно від статі) – 3 учасники в команді.  І ось результати наших спортсменів,  команди «Інва-Ратне». Зі стрільби із спортивного лука друге та третє місця серед чоловіків посіли Іван Дейнека та Микола Магдисюк,  у змаганнях з боччі (параолімпійський вид спорту) 3 місце зайняла команда «Інва-Ратне» у складі Анатолія Лук’янюка, Петра Паржаюка, Івана Дейнеки.

Усі учасники змагань отримали пам’ятні подарунки від Ратнівського районного осередку інвалідів ВООІ СОІУ. Але найціннішим подарунком став досвід, отриманий в особис-тому спілкуванні, та усвідомлення власної сили і причетності до життя громади.

Володимир Мажула

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>