СВЯТО СПОРТУ І НЕЗЛАМНОСТІ ДУХУ

9719 липня з нагоди святкування 71-ї річниці з дня визволення району від німецько-фашистських окупантів та з приводу 815-ї річниці від заснування Ратного відбувся спортивно-оздоровчий фестиваль «Доброта без обмежень» для осіб з інвалідністю.

Цього разу Ратнівський ра-йон відвідали команди Маневицького, Горохівського ра-йонів, міст Нововолинська та Луцька. Делегували на фестиваль своїх делегатів громадські організації «Сонце любові», «Інваволинь», «Поршень Волині», «Довіра» — Маневичі та «Довіра» — Нововолинськ. Від Ратнівщини участь у змаганнях взяли представники спортивної команди «Інваратне» Ратнівського районного осередку інвалідів.

Змагалися спортсмени в таких видах спорту: дартс, стрільба з пневматичної рушниці, зі спортивного лука, волейбол на тенісному столі та параолімпійський вид спорту – бочча. Стрільба та дартс проводилися в індивідуальному заліку серед чоловіків та жінок окремо. Командні види спорту – волейбол та бочча. Останній був головним видом змагань. Жодна з команд не залишила спортивний фестиваль без призів та медалей. У загальному заліку найбільше число нагород (та перше місце з боччі) отримала команда Нововолинська від громадської організації «Довіра», голова – Валентина Міньковська. Пам’ятні подарунки та грамоти за участь отримали всі гості фестивалю.

На запрошення відвідати фестиваль відгукнулися керуюча справами районної ради Віра Чернуха, головний лікар центральної районної лікарні Михайло Бегаль, начальник управління соціального захисту населення Микола Бебес, керівник фінансового управління райдержадміністрації Людмила Ковч, радник голови ОДА Андрій Харлампович та ін.

Щиро дякуємо за матеріально-фінансову підтримку, яку (ще на початку року) виділили керівники району для забезпечення роботи осередку інвалідів. На частину виділених коштів закупили спортивну форму для команди «Інваратне» та спортивний інвентар для проведення цього фестивалю. У подальшому планується організувати ще ряд заходів, і до кінця бюджетного року всі виділені кошти будуть освоєні згідно з планом. Все це стало можливим завдяки підтримці волонтерки Лариси Цепух та голови районної ради Миколи Макарука.

Дякуємо за співпрацю та активну участь у нашому житті співробітникам територіального центру соціального обслуговування Ратнівського району. Низький уклін всім працівникам школи-гімназії ім. Василя Газіна, які приймали участь у підготовці та проведенні фестивалю, і персонально  директору навчального закладу Катерині Власюк. Територія школи гарно пристосована до потреб людей з інва-лідністю і вже давно стала центром проведення подібних заходів. Своїх зусиль до спільної справи доклали волонтери Сергій Бондарук, Роман Михалик, Ілля Михалик та учні школи-гімназії Сергій Колотюк, Владислав Супрунюк,  Ілля Жук та Олександр Цепух. Ці юнаки стали надійними помічниками у проведенні змагань.

Усім не згаданим у цій статті, але незримо присутнім в наших душах і серцях, людям, які допомогли організувати свято, щиро дякуємо. Нехай ваші власні проблеми вирішуються так само швидко і легко, як ви посприяли вирішенню наших.

Свято спорту і незламності духу відбулося. Були, звичайно, певні недоліки, але ми обов’язково їх врахуємо у майбутньому. А поки що висновок один: Ратнівщина знову під-твердила свій статус батьківщини добрих, мужніх і гостинних людей!

Володимир МАЖУЛА,

заступник голови районного осередку інвалідів

51 71 82

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>