ПЕРЕМОЖЦІ КУБКА СОРОЧУКА – ЛУЧАНИ

28 травня у с. Самари відбувся міжнародний турнір з міні-футболу пам’яті Володимира Сорочука серед ветеранів футболу (35 років і старші). Участь у змаганнях взяло чотири команди – міста Луцька, смт Ратне, села Самари та міста Кобрина (Білорусь).

Історія цього матчу сягає далекого 1995 року, коли 2 червня перестало битися серце спортсмена, вчителя фізкультури Самарівської школи і тренера футбольної команди села Володимира Сорочука. Того ж року друзі й учні Володимира Івановича з ініціативи Петра Тарасюка у жовтні провели перший турнір пам’яті товариша і наставника. З тих пір щороку напередодні або після дати смерті Володимира Сорочука у селі грають футбол на його честь. Щороку змінюються учасники турніру, але майже кожного разу він міжнародний – за участю футболістів із Білорусі.

Так як більшості товаришів і учнів покійного Володимира Сорочука вже більше 35 років, то у 2007 році у них виникла ідея продовжити традицію серед ветеранів футболу. З тих пір щороку так вшановують пам’ять дорогої їм людини.

Перехідним кубком за зайняте перше місце після запеклого поєдинку нагородили команду міста Луцька, дипломами – футболістів с. Самари (ІІ місце) та м. Кобрин (ІІІ місце), а ратнівчан – за участь у матчі. До речі, у складі ратнівської команди грав «кіборг» Ігор Гуль. Кубок, дипломи і подарунки вручили родичі покійного – дружина Валентина, донька Олена з дітьми та зять Роман Демидюк, який, окрім того, що є спонсором цього турніру, ще й сам затятий футболіст. Також нагороди отримали кращі гравець, нападник, воротар і запровадили нову номінацію – кращий вболівальник, якою стала Олена Бурко.

Валентина Сорочук звернулася до присутніх із щемливими словами. Вона поділилася найпотаємнішим – думала, що кілька років після смерті чоловіка пограють на його честь у футбол і забудуть. А вони з року в рік знову й знову проводять гру за кубок не заради перемоги, а заради того, щоб пригадати про колегу, товариша, вчителя.

Третій тайм, як називають його організатори турніру, відбувся на березі озера Луки. Там самарівці пригощали гостей наваристою шурпою, картоплею з ковбасою по-самарівськи, сушеною рибою і пивом.

Невдовзі відбудеться ще один турнір на честь Володимира Сорочука – молодіжний, але організатори кажуть, що опрацьовують ідею того, аби об’єднати два змагання в одне і проводити їх спільно (між ветеранами футболу і молоддю).

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>