Володимир Гунчик зустрівся із представниками медіа-спільноти краю

Представники медіа-спільноти краю, а також їхні колеги з Рівненщини та зі столиці зібралися на теренах Ківерцівського району, у санаторії «Пролісок», аби обговорити розвиток регіональної журналістики в умовах інформаційної війни. Саме таку назву мала науково-практична конференція журналістів, участь у якій узяв і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Організатори заходу — волинський осередок НСЖУ. Серед гостей — головний консультант головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександр Бухтатий, юрист Незалежної медіа-профспілки України Олександр Тарасов, головний юрисконсульт НСЖУ Тетяна Котюжинська та інші.
Володимир Петрович привітав волинських медійників та гостей краю, наголосивши на важливості професії та необхідності застосування нових підходів для вирішення багатьох проблемних питань інформаційного простору і волинського зокрема.
— Питання інформаційної безпеки — одне з головних, котре ставить перед головою адміністрації Адміністрація Президента, — наголосив Володимир Гунчик. — Окрім того, це й — особливе доручення Президента. Два роки працюємо в цьому напрямку. Не все виходить, але вистачає мужності про це говорити. Тепер ми вже зрозуміли, що є два види війни: через окопи та бліндажі, й через голови, душі та серця. Останній вимагає особливого озброєння — інформаційного та інтелектуального. Ми два роки на всіх рівнях говоримо правду: значна частина території області не покрита українським телевізійним мовленням. 27 вересня Волинь звітуватиметься у Держкомтелерадіо щодо розвитку інформаційного простору й знову наголошуватимемо на проблемі. Вирішив очолити делегацію, аби дати зрозуміти: волиняни усвідомлюють важливість питання й вимагають його вирішити.
Саме на проблемі непокриття більше, ніж 30% території області телемовленням багато говорили під час науково-практичної конференції. Разом із тим, зачепили й інші: важливість редакційного менеджменту, стратегію та тактику передплатних кампаній, етичні засади роботи журналістів тощо. Обговорювали окреслені теми упродовж двох днів, 17 та 18 вересня 2016 року.
Одразу слід зауважити, що розмова не склалася у форматі традиційних доповідей. Журналісти та присутні на заході активно дискутували та висловлювали власні думки і, врешті, пропозиції. Активно долучаючись до дискусій, голова облдержадміністрації наголосив: готовий підтримувати предметні ініціативи волинських журналістів й за потреби лобіювати питання на рівні столичних відомств.
Не обійшлося й без урочистих моментів: Володимир Гунчик вручив представникам медіа подяки голови облдержадміністрації, наголосивши, що журналісти — теж армія, котра щодня вступає у бій з ворогом за посередництвом слова. Тож подяками відзначено професійну майстерність власного кореспондента газети «Голос України» Миколи Якименка, редакторів Володимир-Волинської ра-йонної газети «Слово правди» Антоніни Михальчук, Луцької ра-йонної газети «Слава праці» Михайла Лапківа та Локачинської ра-йонної газети «Селянське життя» Ірини Романюк.
З нагоди 70-літнього ювілею Миколу Якименка також відзначено й Почесним знаком НСЖУ.
Окрім офіціозу, спілкувалися й неформально у перервах. Так, саме в такий момент керівники волинських видань підтримали пропозицію Володимира Гунчика запровадити практику систематично передавати газети бійцям 14-ї бригади.
Відділ інформаційної політики
облдержадміністрації

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>