Вкладники банків на Волині поповнили бюджети на 17,3 мільйона гривень ПДФО

Завдяки вкладникам банків на Волині за підсумками січня — листопада 2017 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 17,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Таким чином, банківські проценти волинян збагатили бюджет вагомим фінансовим ресурсом.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області звертають увагу, що перераховувати в бюджет суму ПДФО закон зобов'язує саме банківську установу. Отож, громадянам, котрі мають вклади у банках, не треба додатково подавати декларацію про доходи.

У цьому випадку громадяни — власники депозитних вкладів не виступають податковими агентами та не зобов'язані окремо подавати жодних звітних документів. Про нарахування та утримання податку повинен потурбуватися банк, — наголошують в ГУ ДФС Волині.

Нагадаємо, що розміщення коштів на депозитному рахунку, як і решта пасивних доходів, підлягають оподаткуванню відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01 січня 2015 року.

Згідно з п.п. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України пасивні доходи (крім зазначених у п.п. 165.1.41 п. 165.1 ст. 165 ПКУ) включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>