ВЕСНЯНИЙ ПРИЗОВ

вЕСНЯНИЙ ПРИЗОВУ квітні-травні до Збройних сил України буде відправлено 14 135 осіб. З них до Збройних сил України відправлять 9 135 осіб, до Національної гвардії України — 4 200 осіб, до Державної спе-ціальної служби транспорту — 800 осіб.

На Волині  відправці в армію підлягає 340 осіб, з яких 230 до Збройних Сил України, 90 — до Нацгвардії, 20 — до Державної спеціальної служби транспорту.

На Ратнівщині, за інформацією Василя Шинкарука, військового комісара, підлягає весняному призову 1067 осіб. Але відправлені до війська для проходження строкової військової служби будуть лише 30 юнаків, яким виповнилося 20 років. Як зазначає воєнком, медичну комісію з них ніхто не поспішає проходити, незважаючи на те, що призовників не відправляють в зону АТО. Медичну комісію пройшло лише десять відсотків, працює вже призовна комісія. Проходитимуть вони службу у Збройних силах України, у Національній гвардії та Державній спе-ціальній службі транспорту.

На проведення в Україні призову у квітні-травні планують витратити 46 548 392,55 гривень.

Обсяг видатків на одного призовника становить 3293 гривні 13 копійок, із них 3200 гривень — для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову служби — ці  кошти відразу зараховуються на картку призовника.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>