В області налічується 149 малокомплектних шкіл

Питання оптимізації мережі малочисельних шкіл сьогодні є вкрай актуальним, позаяк, як відомо, з 1 вересня 2016 року припиняється фінансування з освітньої субвенції (з Державного бюджету) шкіл, де навчається менше як 25 осіб.
Так із інформації начальника управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації Людмили Плахотної стало відомо, що на сьогодні при нормі в 30 учнів середня наповнюваність класу в області складає 11 учнів, а якщо виключити з цього списку місто Луцьк, то наповнюваність становитиме 8 учнів. Відтак нині в області 149 шкіл вважаються малокомплектними, під процес опти-мізації підпадає 106 навчальних закладів. Зокрема, 66 шкіл І ступеня та 17 шкіл І-ІІ ступенів планується закрити, 10 шкіл І-ІІ ступенів реорганізувати в школи І ступеня та 13 шкіл І ступеня – реорганізувати в школи І-ІІ ступенів.
Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>