УЧАСНИКАМ АТО РАТНІВЩИНИ ВИДІЛЕНО 316 ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК

Не так давно в Інтернет-виданнях було повідомлення, що у 2017 році учасникам АТО з Волині передали у власність 1304 земельні ділянки. Із них для ведення селянського господарства — 847, для садівництва — 445, індивідуального та дачного будівництва — 12. Найбільше землі виділили в Іваничівському районі — 253 ділянки. Друге місце посів Горохівський район, третє — Луцький район. А ось найменше, зазначається в новинах, земельних ділянок воїни отримали у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському районах області. Ця інформація здивувала, бо здавалось, що в нашому районі з виділенням землі учасникам АТО немає особливих проблем. Тож, щоб дізнатися, яка насправді картина в цьому питанні, звернулася до начальника районного відділу Головного управління Держгеокадастру Вадима Присяжнюка.

— Ратнівський район у цьому списку через те, що далеко не всі учасники АТО звертаються із заявами на виділення земельних ділянок, — відповів Вадим Присяжнюк. — А тим учасникам АТО, які подали заяви, у переважній більшості виділили земельні ділянки, окремі заяви знаходяться ще на опрацюванні.

Станом на 24 січня на отримання земельних ділянок у 2017 році на Ратнівщині звернулося 316 учасників антитерористичної операції, з яких 231 отримали дозвіл на розроблення проектів землеустрою і лише 3 відмовлено у наданні такого дозволу (2 — у Прохідській сільській раді, 1 — у Видраницькій). З усіх поданих заяв 187 заяв — на виділення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, 44 — для ведення особистого селянського господарства. 120 учасникам АТО вже затвердили проекти землеустрою і вони отримали у власність 95 земельних ділянок для будівництва і 25 — для особистого селянського господарства.

Якщо взяти у розрізі кожної селищної, сільської ради, включаючи й ті, що увійшли до складу об'єднаних територіальних громад, то у Забродівській сільській раді всі 7 заяв — саме стільки звернулося учасників АТО — задоволені, з яких 5 учасників вже отримали рішення про затвердження проектів землеустрою, у Прохідській — із 23 заяв задоволено 21, усі вони для отримання земельних ділянок для будівництва житла, у Заболоттівській усі 17 заяв задоволено, у Турській — усі 15, у Замшанівська із 14 заяв 13 задоволено, 1 — на опрацюванні, у Гірниківській — усі 13 заяв, у Заліській — усі 12, у Видраницькій — із 6 заяв задоволено 5, у Здомишельській — усі 5, у Жиричівській — усі 4 заяви задоволені, а у Ратнівській селищній раді із 187 заяв задоволено 106, на опрацюванні — 81 заява.

У Велимченській, Кортеліській, Поступельській, Залухівській та Самарівській сільських радах подано по 2 заяви і вони у всіх радах задоволені. У Млинівській сільській раді із заявою на отримання земельної ділянки для особистого селянського господарства звернувся лише один учасник антитерористичної операції — його заява задоволена.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>