ТИЖНЕВИК «СІМЯ І ДІМ» «ЗДАВСЯ»

Не витримав конкуренції на медіа-просторі Волині ще один тижневик. Не вдалося втриматися «на плаву» газеті «Сімя і дім» — вона припинила свою діяльність, навіть не дочекавшись початку нового року. «Сімя і дім» об'єдналась з газетою «Твій вибір», хоча існувала близько 20 років, свого часу мала тираж понад 50 тисяч примірників і реєструвалася як всеукраїнська газета. Але з часом почала втрачати передплатників, а у вихідних даних замість точної цифри тиражу сором'язливо вказувала: «тираж згідно із замовленням» (до речі, так роблять сьогодні й деякі інші газети, і найперше обласні, якщо фактичний тираж не відповідає «обласному статусу» і є меншим, ніж у районних). За іронією долі торік саме «Сім'я і дім» таким же чином і з тих же причин приєднала до себе газету «Слово Волині», а сьогодні сама виявилась поглинутою сильнішим конкурентом.

У нас, на Ратнівщині, тижневик «Сімя і дім» у нинішньому році не передплачувало навіть і двісті абонентів.

Нагадаємо, що останнім часом пішли у небуття, крім уже згаданих, волинські обласні газети «Віче», «Діалог», «Відомості», а також декілька приватних місцевих газет.

Всього ж на Волині зараз виходить майже сорок різних обласних видань та сімнадцять районних і міськрайонних, з яких мало що не всі на наступний рік змінили періодичність виходу у світ. Із обласних видань два рази у тиждень буде виходити лише «Волинь нова», всі інші один раз у тиждень або ж один раз у місяць. Із районних газет два рази у тиждень мають намір виходити «Рат-нівщина», «Колос» (Іваничівський район), «Наше життя» (Любомльський район) та «Нове життя» (Любешівський район). Але чи надовго вдасться втриматись їм з дворазовим виходом у світ — покаже час, бо все впирається у вартість доставки газет, які «Укрпошта» постійно підвищує.

Проте ми впевнені, що поки існує Ратнівський район, буде виходити й наша з вами газета. Бо жити на Ратнівщині і бути без «Ратнівщини» — це бути відрірваним від життя району.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>